Oskar Lindblom och Robert Hägg fick måljubla.
Vegas

Svenskarnas drömstart – var med och sänkte finalisten

Philadelphia ses som en outsider till att utmana om Stanley Cup den här säsongen. De fick i alla fall en flygande start på säsongen. Laget bortaslog Vegas med 5-2, sedan två svenskar spelat huvudroller.

Philadelphia fick en närmast perfekt start på säsongen i och med nattens 5-2-seger mot Vegas. Efter att Jonathan Marchessault gav sommarens finalister ledningen med 1-0 tog Flyers över showen fullständigt.

De vände matchen tack vare två svenskar. 1-0 satte Oskar Lindblom, som därmed fick en fin start på det som är hans första hela säsong i NHL. Lindblom fick chansen i 23 NHL-matcher redan förra säsongen och noterade då 2+4.

DUBBLA MÅL AV SIMMONDS

2-1 kom från Wayne Simmonds i slutet av den första perioden, assisterad av Robert Hägg. Samma Hägg gjorde sedan 4-1 i den andra perioden och stod alltså för 1+1 i säsongsdebuten. Det kan jämföras med de 3+6 han gjorde förra säsongen – på 70 framträdanden i NHL.

Wayne Simmonds blev tvåmålsskytt då han också gjorde 3-1. 5-1-målet, som kom bara minuten efter Häggs 4-1, kom från Scott Laughton. Den tidigare Philadelphiaspelaren, svenskbekantingen Pierre-Édouard Bellemare, gjorde Vegas 5-2-reducering.

FLER SVENSKAR KLEV FRAM

Men närmare än så kom inte Golden Knights. Philadelphia Flyers fick en perfekt start på säsongen, trots att de allra största stjärnorna i laget var tämligen anonyma.
– I vilken match som helst kan det vara någon annan som kliver fram, och det är på det sättet det här laget kan bli framgångsrikt, säger coachen Dave Hakstol till Philadelphias twitterkonto efter premiärsegern.

Andra svenskar som hamnade i målprotokollet under natten var bland annat Colorados Carl Söderberg som gjorde 1+1 i 4-1-vinsten mot Minnesota, och backstjärnan John Klingberg som sköt det avslutande 3-0-målet i Dallas seger mot Arizona.

18:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
21:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL