Sök
Veckans Lag …
Veckans Lag

Veckans lag #3

Det är måndag igen vilket betyder ett nytt veckans SHL-lag. Förra veckan bjöd på två (och en halv) omgångar och den här veckan är det Rasmus Kågström som fått äran att ta ut veckans lag samt lyfta annat smått och gott som skedde den gångna veckan.

MÅLVAKT

Joel Lassinantti, Luleå
Luleåmålvakten stod båda norrbottningarnas matcher i veckan och släppte bara in ett mål på lite mer än 120 minuters ishockey. Allt kan så klart inte tillskrivas Lassinantti, men faktum är att han räddade 58 av 59 skott den gånga veckan, vilket ger honom målvaktsspaden i veckans lag.

BACKAR

Lukas Bengtsson, Linköping
Den hemvändande backen stod för en magnifik insats mot sin gamla klubb Mora då han noterades för fyra assist i 7–4-segern. Varje match en back gör fyra poäng bör det uppmärksammas och det tar honom in i veckans lag.

Daniel Sondell, Luleå
Luleå släppte som sagt bara in ett mål under veckan som gick och Daniel Sondell är en av de viktigaste byggstenarna i norrbottningarnas försvarsspel. Han har kanske inte fått det att lossna i offensiven ännu, men gör att bra jobb i defensiven.

FORWARDS

Anton Wedin, Timrå
25-åringen kan stoltsera med två matchavgörande mål från föregående vecka. I torsdagens match mot Brynäs gjorde Wedin 4–0-målet i 4–3-segern och i hemmamatchen mot Mora på lördagen avgjorde han i förlängningen.

Joe Whitney, Linköping
Den 30-årige amerikanen producerade fyra poäng under förra veckans matcher och ligger nu på sju poäng på åtta spelade matcher.

Sebastian Strandberg, Djurgården
Strandberg ställdes i veckan mot sin moderklubb HV71 för första gången i sin karriär när hans Djurgården gästade smålänningarna i torsdags. Då klev Strandberg fram och visade att släkten är värst när han med sitt 2–1-mål i den andra perioden avgjorde matchen.

Veckans
…SHL-debutanter: Malmö dras med skador på backsidan och valde därför att låna in William Kaijser och Albin Johansson från Hockeyettanklubben Arboga till lördagens möte med Örebro. Kaijser och Johansson gjorde båda stabila insatser och loggade kring sju minuters istid.

…tweet: Den här veckan är Dick Axelsson ohotad i kategorin veckans tweet. Det blev stor uppståndelse när han efter lördagens match mot Luleå riktade skarp kritik mot domaren Daniel Winge på Twitter. Säga vad man vill om tilltaget – han är i alla fall ärlig:

…förlorare: Rögle var tippade av många att slåss om en direktplats till kvartsfinalen den här säsongen. Nu är säsongen fortfarande ung, men Ängelholmslaget har inlett säsongen bedrövligt och bara tagit en poäng under de inledande sex matcherna. Två nya förluster den här veckan.

…svagaste: Liiiite tufft kanske att sätta serieledarna på den här punkten, men faktum är att Linköping sköt bara 12 (!) skott på mål i lördagens möte med Färjestad och hade bara noterats för fem skott på mål efter 40 minuter. Alldeles för svagt, med tanke på att laget gjorde sju mål i matchen innan mot Mora. Det går fort i hockey, som man brukar säga.

…tankevurpa: Linköpingssupportrarna som tände på pyroteknik i klacken inför bortamatchen mot Färjestad. Vad var tanken här?

…kram: Den stod Luleås Jonas Berglund för efter Einar Emanuelssons förlängningsavgörande i bortamatchen mot Djurgården.

Den här artikeln handlar om: