Sök
Axel Jonsson Fjällby är klar för en återkomst till Djurgården.
Washington

AVSLÖJAR: Fansens favorit återvänder till Djurgården

Axel Jonsson Fjällby återvänder till Djurgården. Enligt källor till hockeysverige.se är den populäre forwarden klar för en återkomst till stockholmsklubben.

Axel Jonsson Fjällby tog ingen plats i Washington Capitals efter träningslägret, utan skickades i stället ned till farmarlaget i Hershey Bears. Efter två matcher i AHL står det enligt uppgifter till hockeysverige.se, att Jonsson Fjällby är klar för en återkomst till Djurgården.

Forwarden har en klausul i sitt kontrakt vilket möjliggör en återkomst till Europa vid uteblivet NHL-spel, en klausul som nu alltså kommer att utnyttjas.
– Bollen ligger hos Axel, sade sportchefen Joakim Eriksson om Jonsson Fjällbys status i ett videoklipp på Djurgårdens webbsida tidigare i dag.

GENOMBROTT I FJOL

Jonsson Fjällby representerade Juniorkronorna under JVM-turneringen i Buffalo den gångna säsongen. Där stod forwarden för flertalet fina insatser och noterades för fyra poäng på sju matcher och turneringen blev lite av 20-åringens genombrott.

Hemma i Djurgården växte forwarden ut till en publikfavorit tack vare sitt fartfyllda spel i den ungdomliga kedjan med bröderna Davidsson, Jonathan och Marcus. Efter fina insatser i SM-slutspelet (åtta poäng på elva matcher) fick Jonsson Fjällby chansen i A-landslaget och var med i träningsmatcherna inför VM i Danmark.

Under Washington Capitals träningsläger fick Jonsson Fjällby bland annat chansen i en kedja med Nicklas Bäckström och T.J. Oshie.

Hockeysverige.se har försökt nå Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson för en kommentar.

Den här artikeln handlar om: