Sök
Seattle.
Seattle

Blir detta namnet på nya NHL-klubben?

Det mesta tyder på att Seattle inom kort kommer att få sitt efterlängtade NHL-lag. Diskussioner på nätet om vad laget ska kalla sig har varit många och långa, men kanske har man nu kommit fram till vad laget ska heta?

Det är Seattle Times som i en omfattande omröstning kommit fram till vad Seattle-fansen mest av allt vill att laget ska heta. Det har varit en del spännande namn på tapeten, så som Sasquatch och Fightin’ Geo Ducks (som faktiskt fick mer än 1 000 röster). I slutändan stod det emellertid mellan två namn: Sockeyes eller Totems.

Med 37 543 röster mot 30 140 stod det klart att Seattle Times läsare helst vill att laget ska kalla sig för Sockeyes. Sockeye översätts på svenska till indianlax och är en fisk och är vanlig kring Seattle-trakterna.

RÖSTNING I DECEMBER

Ännu är dock inget beslut taget kring någon NHL-expanison till Seattle. I början av december kommer en formell omröstning att hållas bland de övriga 31 lagens ägare, och först då väntas ett beslut tas o Seattle får sitt NHL-lag eller inte.

Häromveckan godkände staden Seattle ombyggnationen av arenan KeyArena, vilket var ett stort steg i rätt riktning för de som vill se ett NHL-lag i staden. Filmproducenten Jerry Bruckheimer, som är en av de som drar i trådarna i den potentiella ägargruppen till laget. Han har i tidigare intervjuer sagt att han hoppas att staden kan ha ett lag till säsongen 2020/21. NHL:s vicekommisionär Bill Daly har dock sagt att säsongen 2021/22 är ett mer realistiskt tidsmål, om ägarna skulle rösta in Seattle i ligan.

Den här artikeln handlar om: