Sök
Philip Broberg.
Nyheter

AIK:s backtalang enda svensken på ny draftranking: ”Få som åker skridskor som honom”

Snacket inför NHL-draften i Vancouver nästa sommar har börjat tillta. Nu har The Atheltics talangguru Corey Pronman släppt sin första ranking inför NHL-draften 2019. Där tar bara en svensk plats.

Det är AIK:s begåvade backtalang Philip Broberg som slår sig in på Pronmans lista. 17-åringen har spelat till sig en ordinarie tröja i Hockeyallsvenskan under hösten och står noterad för ett mål och en assist efter åtta matcher. Nu tar han plats på 18:e plats på draftrankingen.

Pronman berömmer Broberg för hans skridskoåkning, men sätter frågetecken för andra aspekter i hans spel.
”Det finns väldigt få 190-centermetersbackar som kan åka skridskor som Broberg. När han får upp farten är han omöjlig att ta pucken ifrån. Han har spelat mot män den här säsongen och sett okej ut, men inte fantastisk. Frågan gällande Broberg är hur mycket offensiv talang han har. De fysiska förutsättningarna är fantastiska, men hans skills och blick är genomsnittliga”, skriver Corey Pronman för The Athletic.

AMERIKANSKE SUPERTALANGEN TOPPAR

Svenskar som får ett omnämnande för att ligga bra till att slå sig in på listan är Albin Grewe, Djurgården, Nils Höglander, Rögle, Simon Holmström, HV71, och Elmer Söderblom, Frölunda. På rankingen över målvakter återfinns HV71:s Hugo Alnefelt på fjärde plats.

Rankingen toppas inte överraskande av amerikanen Jack Hughes, som förväntas gå etta i draften. Tvåa är finske forwarden Kaapo Kakko, TPS Åbo, och trea den kanadensiske centern Kirby Dach, Saskatoon Blades.

 

Den här artikeln handlar om: