Sök
Glädjevrål från Leon Bristedt
SHL

Efter första segern: ”Skönt att ägget är spräckt nu”

Det tog sju matcher. Sedan fick Röglespelarna sträcka händerna i luften för säsongens första trepoängare. Detta efter 2-0 hemma mot Örebro.
– Det är svårt att säga hur mycket det här betyder. Vi har krigat alla matcher, men det har inte gått vår väg. Jag tycker det är bra i dag alltså, säger backen Jonas Ahnelöv till hockeysverige.se.

ÄNGELHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)
Segersången från Rögles omklädningsrum ekade högt i Lindab Arenas korridorer. Och på väg mot nedjoggen log hemmaspelarna ikapp.
  Det har varit en jobbig tid, men vi har ändå försökt se det positivt och inte åkt och hängt med huvudena. Vi har jobbat stenhårt och försökt att förbättra oss hela tiden. Det är bara positivt nu, säger Jonas Ahnelöv.

Nej, inledningen på SHL-säsongen har varit en förbryllad tid i Ängelholm. Inför premiären hade Rögle snackats upp ordentligt. Bottenträsket skulle lämnas och laget nämndes dessutom som en het slutspelskandidat. Att det skulle ta sju matcher innan första segern kom har därför varit minst sagt överraskande hos många.

– Det blir tungt för alla. Så här ville vi inte börja. Men det som har varit har varit. Nu ser vi bara framåt. Vi kan inte vara nöjda efter en match, säger Ahnelöv.

Jonas Ahnelöv (t.v) gjorde första målet för nya klubben. Foto: Bildbyrån

”HOCKEY ÄR KONSTIGT”

Problemen har varit många. Att ta ledningen i matcher ett. Mot Örebro kom säsongens första ”förstamål”. Med den något oväntade Jonas Ahnelöv som avslutare. Lagets andra kasse för kvällen gick in via bakhasorna på forwarden Leon Bristedt.
  Hockey är lite konstigt. Ibland har man riktigt bra lägen, frilägen eller öppet mål, och till slut gör man mål med rumpan. Men vi kanske förtjänade en turstuds för en gång skull, säger Bristedt.

Segern var inte den vackraste som regisserats i Lindab Arena. Men den hockey Cam Abbott introducerade i slutet av förra säsongen – det vill säga hårt arbete och laget före jaget – trädde fram allt mer ju matchen led.
– Otrolig lättnad och skönt att vet att ägget är spräckt nu. Nu har vi tagit vår första seger och har äntligen något att bygga på. Det ger en extrem lättnad och bygger ett självförtroende att man faktiskt kan vinna. Inte bara på försäsongen utan även i SHL. Vi ser det här som ett avtramp, menar Bristedt.

”EN BOOST”

Både Bristedt och Ahnelöv är nya i Rögle inför säsongen. Trots sex raka förluster och flera motgångar har de hållit uppe humöret. Efter första segern i nya klubbdressen blickar båda redan framåt mot en roligare tid i Ängelholm.
– Vi vill vara ett topplag och inte ett bottenlag. När man inte når sina mål blir man besviken, men vi har kommit hit varje dag och jobbat hårt. I sådana situationer måste man hela tiden se nästa dag, säger Bristedt.
– Det här var verkligen kul. Det här ger oss en boost. Skönt för hela klubben, avrundar en nöjd Ahnelöv. 

Första segern i hamn för Rögle. Foto: Bildbyrån

Den här artikeln handlar om: