Sök
Almen Bibic rullas ut efter den otäcka smällen.
SHL

Backen ger lugnande besked – efter skräckskadan

En hjärnskakning har konstaterats. Men Almen Bibic mår efter omständigheterna bra efter skräckscenerna mo Timrå.

Det var en tackling, nästan en krock, mellan Almen Bibic och Patrik Blomberg, som gjorde att LHC-backen handlöst föll ned på isen. Där blev backbjässen liggande orörlig under flera minuter och fick sedan vård av sjukvårdspersonal.

LHC-profilen började sedan röra på ena armen och visade att han åtminstone hade rörlighet. Han fick sedan en nackkrage innan läkarna, tillsammans några LHC-spelare, lyfte upp honom på en bår, och rullade ut honom på isen till publikens och de övriga spelarnas applåder. SHL-matchen mellan Linköping och Timrå var avbruten i runt tio minuter.

Nu har Linköping gett ett första besked om Almen Bibic. Han mår efter omständigheterna bra, skriver de på sin hemsida.
”Fredrik (Enwall) har varit i kontakt med läkaren Andreas Johansson och han har berättat att Almen mår bra efter omständigheterna. En hjärnskakning har konstaterats och Almen kommer att vara kvar på sjukhuset för ytterligare kontroll”.

Han själv släppte sedan en uppdatering på Instagram:
”Jag mår efter omständigheterna bra. Stort tack till alla som hör av sig, så här mycket kärlek har jag inte fått på sociala medier någonsin, jag blir verkligen glad i hela kroppen, Tack”

SHL-SVEPET: Stjärnbacken klev fram – krislaget tog första segern

Den här artikeln handlar om: