Sök
Jonas Ahnelöv firar med Linus Sandin
Växjö Lakers HC

SHL-SVEPET: Stjärnbacken klev fram – krislaget tog första segern

Samtliga fem matcher levde in i slutminuterna i kväll. Efter en knallhård omgång kan Rögle utnämnas till den stora vinnaren. De tog sin första vinst för säsongen när Örebro besegrades med 2-0.

VÄXJÖ – MALMÖ 1-0

Växjö: Linus Fröberg
Malmö: –

De har bara gjort tio mål på de inledande sju matcherna, men tre segrar har de i alla fall lyckats få ihop. Även om spelet inte är bländande ligger mästarna Växjö sjua i SHL efter kvällens vinst.

Matchens enda mål kom redan i den första perioden. Därefter skapades det gott om chanser åt båda håll, men Christopher Nilstorp och Viktor Fasth storspelade som så ofta förr. Det var kanske ingen skräll att det blev målsnålt när två av SHL:s absolut främsta målvakter ställdes mot varandra.

Matchens snackis var att Martin Lundberg fick ett mål bortdömt efter att ha lobbnickat en puck, i en perfekt båge, över Nilstorp i Malmös kasse.

 

LULEÅ – FRÖLUNDA 2-3

Luleå: Niclas Olausson, Austin Farley
Frölunda: Pathrik Westerholm x2, Gustav Lindström

Här var det dramatik så det räckte och blev över. När Austin Farley gjorde mål med inte ens fem minuter kvar satte han 2-2 och såg ut att rädda en poäng till Luleå. Men de fick lämna matchen tomhänta.

En minut efter kvitteringen satte nämligen Pathrik Westerholm sitt andra mål för kvällen – och säsongen – och blev matchvinnare för Frölunda. Det avgörande 3-2-målet kom när bara 3:52 återstod av matchen. Tre blytunga poäng till Frölunda alltså.

Frölunda var rejält ilskna i den första perioden efter att ha fått ett par bortdömda mål, samtidigt som Luleå fick ett tveksamt mål med sig. Men man fick alltså lämna matchen som segrare ändå.

MORA – FÄRJESTAD 4-3 EFTER STRAFFAR

Mora: Spencer Abbott, Robin Johansson, Michael Haga x2 (inklusive avgörande straff)
Färjestad: Linus Johansson, Joakim Nygård, Oskar Steen

Topptippade Färjestad har fortfarande problem att ta trepoängare. Men idag får de nog vara nöjda med en. Mora ledde nämligen med 3-1 halvvägs in i den tredje perioden, men FBK kämpade sig tillbaka. Efter en händelserik förlängning gick matchen till straffar, där 3-1-skytten Michael Haga blev ensam att göra mål.

Spencer Abbott gjorde förresten sitt första mål i Moradressen. Stjärnvärvningen hade ”bara” gjort tre passningspoäng på sina fyra första matcher. Men i kväll fick han alltså bidra också med ett mål.

RÖGLE – ÖREBRO 2-0

Rögle: Jonas Ahnelöv, Leon Bristedt
Örebro: –

Efter sex raka förluster knep Rögle i kväll sin första vinst för säsongen. En bra målvaktinsats av Justin Pogge lade grunden till segern, även om Örebros motsvarighet Eero Kilpeläinen stod för matchens prestation när han stod för en makalös räddning i den andra perioden.

Två spelare fick dock pucken förbi Kilpeläinen. Först ut var Jonas Ahnelöv som sköt sitt första mål sedan återkomsten till svensk ishockey. Det målet kom att bli matchavgörande. I slutminuterna stängde sedan ett annat nyförvärv, Leon Brisedt, matchen. Rögle är alltjämt jumbo men har nu i alla fall lite häng, och kanske lite mer arbetsro, än vad fallet var tidigare.

LINKÖPING – TIMRÅ 4-2

Linköping: Nick Sörensen, Lukas Bengtsson, Broc Little, Dan Pettersson
Timrå: Anton Wedin, Sebastian Collberg

Linköping fortsätter gå som tåget och leder nu SHL med sex poäng. Idag besegrades formstarka Timrå, med poäng i fem raka matcher, med 4-2. Det var en svängig historia där Linköping tog ledningen med 1-0 innan Timrå stod för en blixtvändning till 2-1. På bara 43 sekunder vände LHC tillbaka matchen och då orkade inte Timrå komma tillbaka något mer. I stället satte Dan Pettersson 4-2. LHC har bara tappat sex poäng på de inledande nio matcherna.

Dessvärre tvingades Almen Bibic lämna matchen och åka till sjukhus efter att ha fallit handlöst ned på isen efter en tackling.

Den här artikeln handlar om: