181012 Ishockey, NHL Oct 11, 2018; Pittsburgh, PA, USA; Pittsburgh Penguins right wing Phil Kessel (81) reacts to his hat-trick goal with center Evgeni Malkin (71) against the Vegas Golden Knights during the second period at PPG PAINTS Arena. Mandatory Credit: Charles LeClaire-USA TODAY Sports …
Vegas

Stjärnans show – sänkte Vegas med ett hattrick

Phil Kessel gick mållös från isen i Pittsburghs två första matcher. Men i nattens match mot Vegas exploderade målskyttet för amerikanen som stod för ett hattrick i Penguins 4–2-seger över Golden Knights.

Nu är han på banan, Phil Kessel. Efter att ha gått mållös från Penguins två första matcher vaknade målskytten till liv när han stänkte in ett hattrick bakom Malcolm Subban i Vegas-kassen.

Det var dock Vegas som tog ledningen i matchupptakten, när Tomas Nosek hittade luckan bakom en annars storspelande Casey DeSmith i Penguins-målet. Svenske William Karlsson noterades för en passningspoäng på Noseks mål och har i och med det gjort poäng i tre raka matcher. Karlsson står noterad för fyra poäng på de inledande fem matcherna.

TRE ASSIST FÖR MALKIN

Efter Noseks mål var det så dags för Kessels show att starta. Med tre mål på en och en halv period såg 31-åringen till att Penguins kunde göra ett litet ryck. Noterbart är att ryske superstjärnan Jevgenij Malkin hade en assistpoäng på samtliga av Kessels mål. Jake Guentzel utökade sedan Pittsburghs ledning till 4–1 innan Reilly Smith kunde pricka in Vegas tröstmål i den tredje perioden.

För Vegas var förlusten den tredje raka. Fjolårsfinalisten har inte alls fått spelet att stämma och är med sina två poäng näst sämsta lag i Pacific Division. Bara Edmonton är sämre som allt jämt står på noll poäng. Dock har Oilers spelat tre matcher mindre än Vegas.

Pittsburgh Penguins – Vegas Golden Knights 4–2 (1–1, 3–0, 0–1)