Sök
LAVAL, QC – SEPTEMBER 07: Look on Ottawa Senators Prospect Goalie Filip Gustavsson (30) during the Ottawa Senators versus the Montreal Canadiens Rookie Showdown game on September 7, 2018, at Place Bell in Laval, QC (Photo by David Kirouac/Icon Sports​wire) NHL Eishockey Herren USA SEP 07 NHL Rookie Showdown PUBLICATIONxINxGERxSUIxAUTxHUNxRUSxSWExNORxDENxONLY Icon180907023 …
Nyheter

Skickades till ECHL – nu övertygade JVM-svensken i AHL-premiären

Han skickades ned till ECHL efter Ottawa Senators träningsläger, men fick snabbt återvända till AHL och Belleville Senators. I natt svarade JVM-keepern Filip Gustavsson för en stark säsongsdebut.

Han ses som framtidens målvakt av Ottawa Senators, som såg till att värva honom i Derick Brassard-trejden med Pittsburgh Penguins under fjolårssäsongen. Därför avr det många som höjde på ögonbrynen när klubben av oklar anledning skickade tidigare Luleåkeepern Filip Gustavsson till ECHL alldeles i början av säsongen.

Nu dröjde det inte låmng tid innan han återvände till AHL och Belleville Senators, NHL-klubbesn farmarlag som han spelade sju matcher för redan under sluttapen av förra säsongen. I natt spelade Gustavsson så sin första match för säsongen när ”Baby Sens” ställdes mot Manitoba Moose.

FYRA POÄNG AV JVM-STJÄRNAN

Och det blev en stabil debut för 20-åringen. Han stoppade 33 av 35 skott i 6–2-segern.

Julius Bergman och Andreas Englund var övriga svenskar på isen för Senators. Den förstnämnde noterades för en assist. Annars var det det den kanadensiske JVM-sthärnan Drake Batherson som satte prägel på matchen med två mål och två assist. Även tjecken Filip Chlapik hade en fin afton med 1+3.

Dennis Everberg lämnade isen poänglös för Manitoba, Winnipeg Jets farmarlag.

Den här artikeln handlar om: