Sök
STÄNGS AV. Mike Matheson fåt sitta två matcher efter sitt tilltag på Elias Pettersson.
Vancouver

Här är straffet efter Elias Petterssons skada – ilska i Vancouver: ”Extremt upprörd”

NHL agerar efter skadan på Elias Pettersson. I natt kom beskedet att ligan stänger av Florida Panthers back Mike Matheson i två matcher för att ha slungat den svenske rookien i isen. Under tiden rasar debatten i Vancouver kring varför ingen av Canucks spelare stod upp för sin lagkamrat.
– Jag är fortfarande lika förbannad som många av fansen, men jag kommer inte att svara på några frågor om hämnd, så ställ inte ens frågan, säger coachen Travis Green till TSN.

I går kom beskedet att Elias Pettersson drabbats av en hjärnskakning och kommer att missa upp till en och en halv veckas spel. Detta efter att ha blivit skickad i isen av motståndarbacken Mike Matheson i lördagsnattens segermatch mot Florida Panthers.

I natt kom domen mot Matheson. Floridabacken blev inte utvisad för sitt agerande under matchen, men stängs nu av i två matcher och får avstå 52 419 dollar – närmare 470 000 svenska kronor – från nästa lönecheck.

NHL Player Safety, motsvarigheten till den svenska disciplinnämnden, motiverar domen med att Mike Mathesons tilltag efter själva tacklingen på Pettersson är det som är avgörande för avstängningen. Själva tacklingen i sig är schysst, men när han sätter klubban mellan benen på svensken och slungar honom i isen går kanadensaren över gränsen.

 

”JAG ÄR EXTREMT ARG”

Medan NHL har förhört Matheson och granskat situationen har det uppstått en infekterad debatt i Vancouver. Både bland fans och i media får Canucks spelare hård kritik för att inte ha stått upp för sin lagkamrat efter att Pettersson blivit skadad.

Lagets coach Travis Green kommenterade situationen under måndagen.
– Är jag arg över det som hände? Jag är extremt upprörd. Vi tappade en väldigt duktig ung spelare till en skada som kändes helt onödig. Jag blir förbannad bara av att stå här och prata om det, men att hålla lugnet är en del av coachning, säger Green enligt TSN.

”KOMMER INTE SVARA PÅ FRÅGOR OM HÄMND”

Han har förståelse för reaktionerna, men säger att ingen egentligen hade koll på händelsen där Elias Pettersson blev skadad.
– Jag vet att Canucks-fans varit missnöjda och jag kan förstå det. Själv måste jag erkänna att inte förstod vad som hände och det gjorde varken spelarna i båset eller spelarna på bänken, säger han.
– I hockey finns möjligheten att slåss, men ingen gjorde det här och ingen såg vad som hade hänt. Jag försökte kolla på min iPad för att förstå. Jag vill att gruppen ska hålla ihop och stå upp för varandra. Det är vad vinnande kulturer har och det vill jag ha i min grupp. Jag är fortfarande lika sur som många av fansen, men jag kommer inte att svara på några frågor om hämnd, så ställ inte ens frågan.

Elias Pettersson hade skjutit sitt femte mål på lika många matcher innan skadan. Han har åtta poäng på sina inledande matcher i NHL. Nu tvingas Vancouver Canucks klara sig utan sin rookiestjärna i cirka fyra matcher, beroende på hur rehabiliteringen efter hjärnskakningen går.

Den här artikeln handlar om: