Sök
ST. PAUL, MN – MARCH 13: Colorado Avalanche Center Nathan MacKinnon (29) looks on during a NHL Eishockey Herren USA game between the Minnesota Wild and Colorado Avalanche on March 13, 2018 at Xcel Energy Center in St. Paul, MN. The Avalanche defeated​ the Wild 5-1.(Photo by Nick Wosika/Icon Sportswire) NHL: MAR 13 Avalanche at Wild PUBLICATIONxINxGERxSUIxAUTxHUNxRUSxSWExNORxDENxONLY Icon18031380 …
Nyheter

Superstjärnans galna målform håller i sig – slog Sundins 26 år gamla rekord

Nathan MacKinnon har börjat den här säsongen strålande. I natt gjorde 23-åringen mål för sjätte matchen i rad – ett facit som innebär att MacKinnon raderar ut Mats Sundins klubbrekord då han gjort mål i samtliga de sex inledande matcherna. Matchen? Den vann New York Rangers med 3–2 efter straffar.

Förväntningarna är högre på Colorados superstjärna Nathan MacKinnon den här säsongen efter fjolårets dundersuccé. Hittills har den 23-årige kanadensaren motsvarat förväntningarna och i nattens bortamatch mot New York Rangers förlängde han sin målsvit till sex matcher då han sköt in 2–2-målet med 13 sekunder av den andra perioden.

LANDESKOG MÅLSKYTT

Målet innebar att MacKinnon slog Mats Sundins klubbrekord från 1992, som då noterades för åtminstone ett mål i lagets fem första matcher av säsongen.
– Det är ett coolt rekord att ha. Att slå en spelare som Sundin är ganska speciellt, sade MacKinnon till nhl.com efter matchen.

Chris Kreider gav hemmalaget ledningen i mitten av den första perioden. Gabriel Landeskog kvitterade för Avalanche i den andra perioden i spel fem mot fyra innan Rangers återtog ledningen genom ett mål av Kevin Hayes. MacKinnons mål med 13 sekunder av mittperioden blev det sista målet som föll i ordinarie matchtid samt förläningsspelet.

I straffläggningen kunde Rangers sedan dra det längsta strået efter att Kevin Shattenkirk avgjort till hemmalagets fördel.

Henrik Lundqvist noterades för 31 räddningar i matchen för sitt Rangers.

New York Rangers – Colorado Avalanche 3–2 efter straffläggning (1–0, 1–2, 0–0, 0–0, 1–0)
New York:
Chris Kreider (3), Kevin Hayes (1)
Colorado:
Gabriel Landeskog (2), Nathan MacKinnon (7)

 

Den här artikeln handlar om: