Sök
Sebastian Idoff.
utland

Förre allsvenska profilens nya uppdrag: ”Testa mina gränser”

Sebastian Idoff har ännu inte hittat någon ny klubb att spela för. Nu blir han målvaktstränare i förra klubben Lörenskog. Men det beskedet innebär inte att det helt säkert är slutspelat.
— Min ambition att spela finns fortfarande men dessvärre har anbuden uteblivit, berättar han för hockeysverige.se.

LÄS MER: Motgångarna har stärkt den forne målvaktstalangen – som saknar klubb

Sebastian Idoff kom fram tidigt som målvakt i Frölundas organisation och SHL-debuterade som junior. Åren efter höll han till i Hockeyallsvenskan för klubbar som Troja och Södertälje och gjorde det väldigt bra. Bäst gick det i Södertälje där han under ett par säsonger var förstemålvakt.

FRANKRIKE OCH NORGE

De senaste säsongerna har han spelat för Briancon i Frankrike och Manglerud och Lörenskog i Norge. Häromdagen gick den senare klubben ut med att 27-åringen nu blir målvaktstränare i klubben och har ansvar för målvakterna från U16 upp till a-laget.
— Jag valde att hjälpa andra yngre och testa mina gränser, har fått uppleva mycket positivt inom sporten och vill kunna ge tillbaka till den yngre generationen, berättar Idoff för hockeysverige.se.

Det var den förre AIK- och Södertäljebacken Peter Messa som ställde frågan om han kunde tänka sig att bli målvaktstränare. Messa är numera utvecklingsansvarig i klubben. Idoff tackade ja, mycket för att bidra med sina egna kunskaper från en elitkarriär.
— Min ambition att spela finns fortfarande men dessvärre har anbuden uteblivit, så fick jag den fina frågan av Peter Messa så valde att tacka ja för utveckla mina egna kunskaper, ledarstil och kunna bidra med det som hjälpt/stjälpt mig under min elitkarriär.

INTE HITTAT NY KLUBB

I somras berättade Sebastian Idoff i en stor intervju med hockeysverige.se att han kände sig i bättre form än kanske någonsin tidigare i sin karriär. Då hade Sebastian Idoff bara fått ett anbud under våren och sommaren, från nykolingen Kalmar i Hockeyettan. Något som överraskade honom.
— Jag är lite chockad att det bara har blivit ett anbud. Det är lite synd för just nu är jag på toppen av min karriär och vältränad. Då vill man inte riktigt sluta. Man vill se hur långt det räcker när man äntligen har sexpacket på plats, skrattar han och syftar på magrutorna. Han berättar också att han gått ner från 97 till 82 kilo på två och ett halvt år, berättade den forne juniorlandslagsmannen och TV-puckens bäste målvakt 2006 då.

Den här artikeln handlar om: