Sök
Lina Ljungblom.
SDHL

Lånades in inför matchen – 17-åringen blev tvåmålsskytt i debuten

Till vardags spelar Lina Ljungblom i Skövdes J18-lag. Till matchen mellan HV71 och Brynäs, som spelades i just Skövde, fick hon SDHL-debutera. Då blev 17-åringen tvåmålsskytt när HV71 kunde vinna med 6-1.

Lina Ljungblom är en extraordinär talang och fanns med i det U18-landslag som förra säsongen tog silver i U18-VM. Till vardags spelar hon med Skövdes U18-killar men till dagens match mellan HV71 och Brynäs lånades hon in till Jönköpings-laget.

GRAHM SAKNADES

Matchen spelades på hennes ordinarie hemmaplan, Billingehov i Skövde, och Brynäs kom till spela med endast två femmor. Bland annat saknades landslagsspelaren Erika Grahm.
— Jag är på skadelistan. Inga större grejer. Snart tillbaka, skriver hon i ett sms till hockeysverige.se.

Den första perioden blev jämn. Men i den andra kunde HV71 gå från 1-0 till 6-0 på mindre än 14 minuter. Ljungblom spelade i andrakedjan tillsammans med Fanny Rask och Jenni Asserholt och 17-åringen gjorde 5-0 och 6-0.

Den här artikeln handlar om: