Sök
Bud Holloway.
Skellefteå AIK

Fall framåt men ny förlust: ”Man skapar sin egen tur”

Senast Skellefteå AIK spelade i Linköping bröt laget en fyra matcher lång förlustsvit mot östgötarna på bortaplan. Under söndagen hade de senaste årens bästa lag chansen att bryta en betydligt värre svit – tre raka förluster i SHL. Men man tog den inte.
– Man skapar sin egen tur i ishockey, säger Skellefteå-forwarden Bud Holloway. 

LINKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE)
Den fartfyllda matchen på östgötaslätten inleddes bra för gästande Skellefteå, men det slutade som det gjort på senare tid. Med förlust. Västerbottningarnas grundspel fick ett fall framåt mot LHC och de blev första lag att ta poäng i Saab Arena den här säsongen, men:
– Det är klart att vi gärna hade tagit betydligt fler poäng än en idag. Men jag tycker att vi gör en bättre match. Vi kontrollerar pucken bättre och kommer in på mål bättre än tidigare, säger Skellefteås forward Bud Holloway till hockeysverige.sw efter matchen. Det är ett steg i rätt riktning idag.

Skellefteå hade flera lägen att avgöra matchen. Laget träffade bland annat ramen vid ett par tillfällen och bjöds på några chanser när hemmalaget slarvade i egen zon. Istället avgjorde Linköping genom Adam Brodecki på övertid:
– Det finns egentligen inga stora saker vi behöver städa bort, tycker jag, säger Holloway.

Har ni lite otur?
– Nja, man skapar sin egen tur i ishockey. Det kan vi inte skylla på. Vi behöver vara lite mer aggressiva framför mål och kanske få ett skitmål här och där, säger han med ett snett leende.

Hur mycket spelar det bristande powerplay-spelet in? NI har inte gjort mål på över 20 raka möjligheter. Blir det frustrerande?
– Jag skulle inte säga att det är frustrerande. Vi vet att vi måste jobba på det, men vi får skott på mål och förflyttar pucken bra. Det är lätt att bli frustrerad men för oss gäller det att fortsätta jobba på det sätt vi gör. Vi spelar bra där och det gäller att behålla lugnet. Det kommer att komma mål. Bara vi fortsätter, säger Holloway

”VI SÄTTER PRESSEN PÅ OSS SJÄLVA”

Skellefteå har spelat i final sju av de åtta senaste säsongerna och sedan åtekromsten till dåvarande Elitserien har hockeysverige vant sig vid att se de svartgula i toppen av tabellen. Just nu är de en bit därifrån men det är inget som oroar Holloway:
– Vi sätter också den pressen på oss själva. Vi vill vara med i toppen hela tiden men samtidgt är säsiongen lång. Men visst, alla matcher är viktiga och det är missade poäng i inledningen av säsongen som kan fälla ett lag i slutet av densamma. Det var ett litet fall framåt idag,

30-årige Holloway gör sin sjätte säsong med Skellefteå och har varit med om en hel del. Med 199 poäng var det nära att han fick nummer 200 idag då det först såg ut som han fick en assistpoäng på Jonathan Pudas ledningsmål.
– Haha, jaså? Jag visste inte att jag var så nära, skrattar han när ämnet kommer på tal. Det är ju roligt. Men visst, det hade varit roligare med fler poäng för laget idag.

Vad kan du själv förbättra för att det ska lossna för Skellefteå på riktigt?
– Ganska mycket, skulle jag tro, skrattar han och fortsätter:
– Skämt åsido, precis som hela laget tycker jag att det känns bättre idag. Det handlar om att jag följer systemet. Jag måste fortsätta att jobba tillbaka pucken. Det går lite troll i mitt offensiva spel men samtidigt kan jag inte bara prestera offensivt. Jag måste ta mitt ansvar över hela isen och kämpa hårt, då kommer det att vända. Inte bara för mig, för hela laget.

Flera fall framåt i grunderna för ett Skellefteå som klickade i försvars- och omställningsspelet. Fortsätter laget på den inslagna vägen kommer poängen att komma, anser Holloway.
– Det kändes bra idag ändå. Vi krigade bra över 60 minuter och vi skapade mycket. Säsongen är lång, avslutar Bud Holloway, som alltså får vänta på poäng nummer 200 i den gulsvarta tröjan.

Den här artikeln handlar om: