180921 Tingsryds Filip Ahl i ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Leksand och Tingsryd den 21 september 2018 i Leksand. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN / kod DR / COP 173 …
Tingsryds AIF

Comebacken nära för den förre JVM-forwarden: ”Det har varit lite tufft”

ANNONS

Filip Ahl har saknats i de sex senaste matcherna för Tingsryd. Men nu börjar det närma sig comeback för 21-åringen som är riktigt spelsugen.
— Det ska bli riktigt roligt och jag hoppas att det sker redan på onsdag att jag är tillbaka, berättar han för hockeysverige.se.

Filip Ahl var ett mycket intressant nyförvärv för Tingsryd inför säsongen. Den forne JVM-forwarden delade sin tid mellan Örebro i SHL och Karlskoga i Hockeyallsvenskan ifjol och han berättar för hockeysverige.se att han valde Tingsryd mycket beroende på att han skulle få en hel säsong i en och samma klubb.
— Jag kände att det var en bra lösning.

AXELSKADAD

Fem matcher har det hittills blivit för den förre JVM-forwarden. En axelskada har satt stopp för vidare spel.
— Axeln fick en rejäl smäll under matchen mot Västervik hemma, säger Filip Ahl men berättar samtidigt att en comeback är nära förestående.
— Det är mycket bättre nu faktiskt. Jag ska upp till hallen alldeles strax och kolla läget med vår läkare. Vi ska prata om det nu om det kan bli redan på onsdag som jag spelar, eller hur vi gör.

Jag antar att det inte har känts jättebra att vara borta i inledningen i en ny klubb?
— Nej, det är sant alltså. Det är lite så när man kommer till ett nytt lag att man verkligen vill vara med. Speciellt nu i början. Nu har det ju gått rätt tungt också för laget ända från första början i och med att vi inte tagit poäng och man vill ju givetvis vara med och verkligen försöka hjälpa till så mycket som möjligt.

Men axelskadan har inte varit det enda bakslaget för HV-produkten. Precis innan seriestart drog han på sig en halsfluss.
— Det har varit lite tufft. Både för mig och laget. Så det ska bli skönt att komma tillbaka nu snart.

TRÄNAREN SPARKADES

Tingsryd har inlett allsvenskan svagt och för en vecka sedan valde man att sparka tränaren Per Ljusteräng. Detta efter endast en seger på de inledande tio matcherna. Dets ak sägas att det inte bara har varit Ahl som saknats på grund av skada, en stor mängd spelare har saknats.

In istället med J20-tränaren Richard Melkersson. Filip Ahl vill inte kommentera sparkningen av Ljusteräng, med mer än att ”tyvärr blir det ibland så” och ser inte heller några problem med att det nu blir en ny tränare att spela in sig hos.
— Nej, det är ingenting jag tänker på. Man går ut och spelar sitt spel oavsett och håller humöret uppe, positiv och glad, så det är absolut ingeting.

I laget spelar bästa kompisen William Romfors, men det var inte det som var anledningen till Ahls klubbval inför den här säsongen.
— Vi diskuterade i somras och han pratade bara positivt om Tingsryd. Men att det blev Tingsryd till slut var att vi kom bra överens. Jag tror det kan bli bra här.

Faktum är att Ahl och Romfors bor ihop i Tingsryd i en fyra.
— Det funkar jättebra. Det är rätt litet i Tingsryd så det är r’ätt skönt att ha någon att spendera mycket tid med.

Filip Ahl SHL-debuterade tidigt för HV71, men han lyckades aldrig riktigt ta en ordinarie tröja i laget och 2016 åkte han över till Kanada och spel för Regina Pats i den OHL. Där gjorde den store forwarden det så pass bra att han under säsongen slog sig in i den svenska JVM-truppen. Ifjol blev det som sagt spel för både Örebro och Karlskoga innan han i somras bestämde sig för Tingsryd.

Hur sugen är du nu på att spela?
— Nu är jag riktigt sugen och vill bara tillbaka och köra igen. Fullt ös och försöka hjälpa laget så mycket som möjligt. Det ska bli riktigt roligt och jag hoppas att det sker redan på onsdag att jag är tillbaka.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch