Sök
181023 Ishockey, NHL Oct 22, 2018; Philadelphia, PA, USA; Colorado Avalanche left wing Gabriel Landeskog (92) celebrates his goal with teammates against the Philadelphia Flyers during the third period at Wells Fargo Center. Mandatory Credit: Eric Hartline-USA TODAY Sports © Bildbyrån – COP 7 – SWEDEN ONLY …
Philadelphia

Duon bäst i klubbens historia – Landeskog nätade igen

Gabriel Landeskog och hans Colorado är heta just nu. Inatt kom tredje raka segern när Philadelphia besegrades med 1-4 på bortaplan. Landeskog gjorde mål för fjärde matchen i rad och bidrog även med en assist. Två av hans lagkamrater skrev historia.

Gabriel Landeskog i all ära, men till att börja med ska vi nämna Mikko Rantanen och Nathan MacKinnon. Duon har gjort poäng i samtliga matcher under säsongens nio inledande matcher. Rantanen 16 och MacKinnon 15. Med det är de den första duon i Avalanches/Nordiques historia att åstadkomma det.

Säsongen 1988/1989 var det Joe Sakic och Anton Stastny som inledde med poäng i åtta raka matcher när organisationen hade sin hemvist i Quebec och hette Nordiques.
— Det är en stor ära att vara där, sa Mikko Rantanen till nhl.com efter matchen.

De blev också sjätte och sjunde spelare i organisationens historia att inleda med poäng i nio raka matcher. Mats Sundin är värst där med en svit på 30 matcher från säsongen 1992/1993.

Mikko Rantanen gjorde 0-1 i inledningen av bortamatchen mot Philadelphia inatt. MacKinnon och Gabriel Landeskog spelade fram. Landeskog skulle senare i matchen göra 0-3 och det målet innebar att svensken nu gjort sju mål på de fyra senaste matcherna.

Svensken åkte helt enkelt ifrån Philadelphiaförsvaret och nätade.

Carl Söderberg hade en assist i matchen.

Philadelphia – Colorado 1-4 (0-1,0-1,1-2)

Philadelphia: Nolan Patrick
Colorado: Mikko Rantanen (2), Matt Nieto, Gabriel Landeskog

SE HÖJDPUNKTERNA FRÅN MATCHEN HÄR:

Den här artikeln handlar om: