Rhett Rakhshani
Nyheter

Frölundas stjärnvärvning har debuterat: ”Gillar pressen”

ANNONS

Han kom för att bidra. Och i sin första match med sin nya klubb gjorde han just det – redan efter 17 sekunder.  I en kedja med Ryan Lasch och Joel Lundqvist ställde Rhett Rakhshani gång efter annan till det för LHC-försvaret:
– Jag gillar pressen, det kändes bra, menade Rakhshani när han mötte Hockeysverige efteråt.

Efter spel i  HV71, Växjö, Linköping och Malmö är Rhett Rakhshani åter i SHL – denna gång som en del i den absoluta spetsen i Frölunda. Under tisdagen gjorde han sin första match med sin nya klubb efter att ha anslutit på sitt artistkontrakt:
– Jag kom hit för några dagar sedan och skakar fortfarande av mig jetlagen, berättade han med ett snett leende.

Någon jetlag syntes i alla fall inte till när han och kedjekamraterna Ryan Lasch och Joel Lundqvist trampade gasen i botten direkt under tisdagens bortamatch mot Linköping, och efter 17 sekunders spel hade han gjort sin första poäng för nya klubben. En assist på Gustav LIndströms ledningsmål:
– Idag kändes det bra. Jag tappade lite i mitten av matchen men sett på det stora hela tycker jag att det kändes bra för att vara en första match. Jag tycker att jag hängde med bra i farten men det finns alltid saker att förbättra, sa Rakhshani. Det har varit en lång sommarsäsong på egen hand. Nu är det skönt att vara med laget.

Hur är det att komma in och spela match med nya lagkamrater i ett lag som redan har varit igång ett tag? Hur förbereder du dig?
– Det viktigaste för mig är att träna på saker i högfart. Matchsekvenser, snabbheten med puck, såna saker. För mig handlar det om att bygga explosivitet. Det har varit mycket löpning och cykel och påNI isen har det varit träning på små ytor med pucken för att gå igång muskelminnet. Sedan hjälper det att komma in och få spela med någon man känner sedan tidigare, som jag gör med Ryan. Joel är en fantastisk spelare också, så det kändes bra därute.

Trion röjde skördade stora framgångar i offensiv zon redan i första matchen tillsammans och i den har Frölunda ett vasst vapen.
Ni såg ut att hitta kemin direkt. Vad kan vi vänta oss av er tre fortsätningsvis?

– Det finns fortfarande mycket att slipa på. Detaljer som vi kan göra bättre. Men alla pratar. Vi pratar konstant om saker vi kan tänka på; rörelser, hur vi ska skapa ytor, allt.

”MOTIVATION ATT MÖTA POLARNA”

Med 183 poäng på 269 SHL-matcher fördelat på fyra lag inför den här säsongen är det en ärrad och hyllad poängspelare Frölunda har plockat in i Rakhshani. Själv menade han att han inte fått så mycket information om var han skulle spela:
– Ledningen sa bara att jag skulle spela i någon av de två första kedjorna. Jag fick inga löften om var eller med vem jag skulle spela, och det vill jag inte ha heller. Jag vill förtjäna allt jag får därute. Jag vet att jag förväntas vara en toppspelare och det ska jag kämpa för att vara också.

Tänker du någonsin på att det är gamla lagkompisar du möter, som idag?
– Jag brukade tänka på det när jag var yngre. Men det har jag lärt mig att skjuta åt sidan på isen. Jag lämnar sådant utanför nu. Jag tror att det är något man lär sig med åren. Nu är det en motivation att försöka besegra polarna på isen och sedan får man snacka med dom efteråt istället, svarade han med ett skratt. Jag ska ta några ord med Andrew (Gordon) här om en stund.

 Efter en lång sommarsäsong med egen träning har Rhett Rakhshani landat i Sverige för sin sjunde SHL-säsong. Med sig har han fru och två barn, så den lilla delen av familjen är med medan den största delen av släkten är kvar i USA.
– Det är det enda vi saknar när vi är här. Familjen är det man saknar mest. Vi har två barn nu och de får inte träffa sina mor- och farföräldrar lika mycket under året. Det är det enda egentligen, vi trivs jättebra i Sverige annars. Det är kanon

GILLAR PRESSEN

Det blev visserligen förlust i säsongsdebuten men det var en säsongsdebut som lovar gott för framtiden. Rakhshanis debut gav en poäng och det gav mersmak.
– Det har varit en lång sommarsäsong på egen hand. Nu är det skönt att vara med laget. Vi har höga förväntningar på oss och jag har höga förväntningar på mig själv. Och i kedjan började det bra.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 16 april
19:30 Frölunda - Skellefteå SHL
01:00 Montreal Canadiens - Detroit Red Wings NHL
01:00 Boston Bruins - Ottawa Senators NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Washington Capitals NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes NHL
01:30 Florida Panthers - Toronto Maple Leafs NHL
onsdag 17 april
02:00 Winnipeg Jets - Seattle Kraken NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Vancouver Canucks - Calgary Flames NHL
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch