Sök
Nichlas Torp.
SHL

Tuffe backen kliver in i SHL-klubben: ”Han har varit ute i krig förut”

Tidigare i veckan avslöjade Mr.Madhawk att Nichlas Torp tränade med Malmö. I förmiddags avslöjade han dessutom att backen nu skrivit på för klubben.. Sportchefen Patrik Sylvegård berättar för hcokeysverige.se att det rör sig om ett korttidskontrakt för att hantera skadesituationen som uppstått på backsidan.

Nichlas Torp har varit med Malmö på is under veckan. Detta var något Mr.Madhawk avslöjade i förrgår. Nu berättar samme man att det blir ett kontrakt. I alla fall om man ska tro rostern på swehockey.se.

Det handlar om ett korttidskontrakt fram till landslagsuppehållet i november. Detta bekräftar Patrik Sylvegård för hockeysverige.se.
— Vi har lite skador och känner att vi vill säkra upp det här fram till uppehållet, berättar sportchefen Patrik Sylvegård för hockeysverige.se.
— Som det ser ut just nu så får vi inte tillbaka någon av backarna. Vi har ju Anton Öhman, Niklas Arell och Tobias Ekberg borta fram tills dess. Det räcker med att någon får ett skott på foten så står vi där.

”VARIT UTE I KRIG FÖRUT”

Utöver detta så har klubben lånat ut Linus Cronholm till Pantern.
— Han har sett okej ut, berättar Sylvegård om Torp och fortsätter:
— Han har ju inte spelat i år, men vi vet ju om vi tittar historiskt sett att han varit ute i krig förut om man säger så. Han har spelat på en hög nivå. Det här var den bästa lösningen, en kanonkille och han känner lite folk. Han var sugen och tar det här.

Men trots att han är registrerad för spel med Malmö så är det inte hugget i sten att han får spela berättar Sylvegård.
— Är alla friska så…Men han finns med och han är beredd att ta det under de här förutsättningarna. Han får köra här och träna hårt som fan. Förhoppningsvis blir det en ”win-win” för båda.

VAR I NÛRNBERG SENAST

Nichlas Torps senaste klubb var tyska Nürnberg dit han kom 2017 efter ha sparkats från Leksand. Han har tidigare representerat HV71, Timrå och Modo i SHL. Men i år har han inte spelat och på Sylvegård låter det som att det var en liten omställning för Torp.
— Det är klart som sjutton att det är skillnad på att köra med Dalen (Torp har tränat med Hockeyettanklubben under hösten) och sedan komma ner hit. Han fick nog en liten chock i början. Men han är pigg och glad och en jäkla go kille. Han skrattar mest och han sa ”wow, vilket gäng ni har”. Så jag tror han också är lite imponerad över vilken stämning vi har i Malmö Redhawks.

Den här artikeln handlar om: