181028 Ishockey, NHL Oct 28, 2018; Los Angeles, CA, USA; Los Angeles Kings right wing Dustin Brown (rear) celebrates with teammates after scoring a goal against the New York Rangers during the second period at Staples Center. Mandatory Credit: Orlando Ramirez-USA TODAY Sports © Bildbyrån – COP 7 – SWEDEN ONLY …
Nyheter

Bröt den sex matcher långa förlustsviten: ”Onekligen en fin känsla”

Los Angeles Kings har haft en minst sagt strulig inledning på NHL-säsongen. Men inatt vann de äntligen för första gången på sex matcher när de New York Rangers med 4-3 på hemmaplan. Detta sedan avgörandet kommit 55 sekunder från full tid.

Både Los Angeles Kings och New York Rangers har haft katastrofala starter av NHL och nattens möte var väl att betrakta som ett tidigt ångestmöte. Det såg ut att gå till övertid, men med 55 sekunder kvar så kunde Alec Martinez överlista Henrik Lundqvist på svenskens plockhandssida.
— När måljingeln ljöd var det onekligen en fin känsla. Vi har inte känt så på ett tag. Men med det sagt, vi njuter ikväll men imorgon är det tillbaka till arbetet igen, sa matchhjälten till nhl.com efter matchen.

Rangers hade ledningen med 0-2 en bit in på den andra perioden innan hemmalaget kunde kvittera på mindre än två minuter i mitten av matchen. I den tredje kunde de också ta ledningen.

Men Rangers kvitterade och det hela såg ut att få gå till övertid. Men då kom alltså Martinez avgörande.
— Ett oavgjort resultat hade varit rättvist, menade Rangers Mats Zuccarello på.

Ilja Kovaltjuk hade ett mål och två assist för Kings. Adrian Kempe spelade fram till 3-2-målet.

Los Angeles – New York Rangers 4-3 (0-1,2-1,2-1)

Los Angeles: Dustin Brown, Ilja Kovaltjuk, Trevor Lewis, Alec Martinez
New York Rangers: Vladislav Namestnikov, Tony DeAngelo, Ryan Spooner