Sök
Mattias Guter
Timrå IK

Målskytten lämnar Timrå – för SHL-konkurrent

Mattias Guters karriär i Timrå varade bara i tolv matcher. Nu lämnar han för spel i Luleå.
– Redan inför säsongen fanns Mattias Guter med i diskussionerna kring vårt lagbygge, säger general manager ”Skuggan” Nilsson.

Mattias Guter var en ledande spelare i Karlskrona och gjorde 19, 15 och 13 mål under sina tre år i klubben. Starka papper, med tanke på att laget spelade i botten och inte direkt var känt för sin offensiv.

Även i Timrå var det tänkt att 30-åringen skulle vara en ledande spelare. Men efter att ha gjort 2+3 på tolv matcher lämnar han nu klubben och flyttar till Luleå. Det meddelar klubben på sin hemsida.
–  Redan inför säsongen fanns Mattias Guter med i diskussionerna kring vårt lagbygge. Och när han nu blivit tillgänglig så känns det som ett bra tillskott för oss. Mattias har sina främsta egenskaper i offensiven med sin skridskoåkning och sitt målskytte och är en spelare som kan skapa möjligheter på egen hand, säger general manager Stefan Nilsson.

DEBUT I HELGEN

Guter själv är nöjd med flytten.
– Det här skall bli kul och jag ser fram emot att få vara en del av ett hett norrlandsderby redan från start. Förhoppningsvis kommer jag kunna bidra med min fart och energi och sett över hela säsongen hoppas jag kunna hjälpa laget genom att pilla in några puckar.

Han debuterar troligtvis på lördag mot Skellefteå. Luleå blir Guters femte SHl-klubb sedan 2015.

Den här artikeln handlar om: