Sök
LAVAL, QC – SEPTEMBER 07: Look on Ottawa Senators Prospect Goalie Filip Gustavsson (30) during the Ottawa Senators versus the Montreal Canadiens Rookie Showdown game on September 7, 2018, at Place Bell in Laval, QC (Photo by David Kirouac/Icon Sports​wire) NHL Eishockey Herren USA SEP 07 NHL Rookie Showdown PUBLICATIONxINxGERxSUIxAUTxHUNxRUSxSWExNORxDENxONLY Icon180907023 …
Nyheter

VM-svenskens storspel lade grunden till segern – räddade 34 skott

Den tidigare Luleå-målvakten Filip Gustavsson stod för en imponerande insats i nattens match för sitt Belleville. 20-åringen räddade 34 av 35 skott när Belleville uddamålsbesegrade Laval Rocket med 2–1.

Filip Gustavsson fick något överraskande inleda säsongen med spel i ECHL, AHL:s farmarliga, den här säsongen. Men utan att ha spelat någon match i ECHL kallades målvakten, som var en del av det Tre Kronor som bärgade VM-guldet i våras, upp till Belleville i AHL igen.

I AHL har 20-åringen från Skellefteå imponerat. I natt gjorde Gustavsson sin bästa match hittills den här säsongen. Han räddade 34 av 35 skott i Bellevilles 2–1-seger över Laval. Gustavsson utsågs till matchens första stjärna efter sin imponerande insats.

ASSIST FRÅN TIDIGARE JVM-BACKEN

Totalt har Gustavsson spelat fyra matcher med Belleville den här säsongen och står noterad för 93,1 i räddningsprocent och har släppt in 2,54 mål per match.

I Belleville finns också den tidigare Linköpingsmålvakten Marcus Högberg. Den 23-årige målvakten har dragits med lite skadeproblem under säsongsupptakten och ännu inte kommit till spel i någon match för Belleville den här säsongen.

Även den tidigare JVM-backen Julius Bergman spelar i Belleville. Han var en del av utbytet i Erik Karlsson-trejden i somras och noterades för en assist i nattens match mot Laval.

Den här artikeln handlar om: