Sök
Nov 1, 2018; Calgary, Alberta, CAN; Calgary Flames center Elias Lindholm (28) celebrates his goal with teammates against the Colorado Avalanche during the third period at Scotiabank Saddledome. Calgary Flames won 6-5. Mandatory Credit: Sergei Belski-​USA TODAY Sports IBL …
Nyheter

Calgarys mäktiga vändning – gjorde fem mål i sista perioden

Efter två perioder låg Calgary Flames under med 4–1 mot Colorado. Då stod Calgary för en riktig urladdning i den tredje perioden och kunde genom fem raka mål besegra Avalanche, där Elias Lindholms mål startade den mäktiga vändningen. Slutresultatet skrevs till 6–5 till Calgary.

Efter en mållös förstaperiod exploderade Colorado målmässigt i den andra perioden. Vladislav Kamenev och Sheldon Dries kunde med sina första NHL-mål ge Colorado en 2–0-ledning, innan Mikael Backlund prickade in en reduceringspuck för Flames. Innan den andra perioden var över hade dock Colorado skjutit två mål till, genom Colin Wilson och Carl Söderberg.

LANDESKOG TRÖSTMÅLADE

Det var inte mycket som talade för Calgary inför den sista perioden, men Elias Lindholms 2–4-reducering i inledningen av den tredje perioden var starten på en mäktig vändning från hemmalaget.

På 14 minuter gjorde Flames fem mål och vände helt och hållet på matchen. Gabriel Landeskog fick in en reducering med en dryg minut kvar av matchen, men närmare än så kom inte Colorado. Målet var Landeskogs elfte för säsongen.

Calgary Flames – Colorado Avalanche 6–5 (0–0, 1–4, 5–1)
Calgary: Mikael Backlund (2), Elias Lindholm (9), Sean Monahan (6), James Neal (3), Mark Giordano (2), Michael Frolik (6)
Colorado: Vladislav Kamenev (1), Sheldon Dries (1), Colin Wilson (4), Carl Söderberg (5), Gabriel Landeskog (11)

Den här artikeln handlar om: