Sök
Filip Forsmark i TV-pucken 2013.
TV-pucken

Tidigare TV-pucksstjärnan klar för collegespel

2013 svarade han för fantastiska 28 poäng på åtta matcher i TV-pucken. Fem år senare står det klart att Filip Forsmark fortsätter sin hockeykarriär via spel på college nästa säsong.

Den Skövdefostrade forwarden Filip Forsmark skapade rubriker hösten 2013. 15 år gammal noterades han för fantastiska 13 mål och 15 assist på åtta matcher med Västergötlands TV-pucklag. Med det vann han poängligan och svarade för den bästa poängnoteringen i turneringen under 2000-talet. Han utsågs också till turneringens bästa forward och fick ta emot Sven Tumbas stipendium.

Sedan dess har den nu 20-årige Forsmark studsat runt en del. Efter spel i Frölundas och Örebros juniorverksamheter flyttade forwarden inför förra säsongen till den amerikanska juniorligan USHL. Där gört han nu sin andra säsong för Tri-City Storm.

FLYTTAR TILL BOSTON

Redan nu står det klart var Forsmark tar vägen nästa säsong. I dagarna blev det nämligen offentliggjort att han har gett Merrimack College i NCAA ett muntligt löfte att flytta dit och spela, skriver themackreport.com. Merrimack har sitt säte i North Andover i Masschusetts en dryg halvtimme norr om Boston.

Filip Forsmark svarade för tio mål och 22 poäng som rookie för Tri-City i fjol. Den här säsongen har han gjort ett mål och sex poäng på tio matcher i USHL.

Den här artikeln handlar om: