Nashville Predators goaltender Pekka Rinne (35) with a save in the 2nd period during the game between the Nashville Predators and the Tampa Bay Lightning at Amalie Arena in Tampa, Florida …
Tampa Bay

Tillbaka efter skada – då storspelade finske stjärnmålvakten

Efter att ha missat de senaste fem matcherna på grund av skada var Pekka Rinne i natt tillbaka i spel – och det med besked. Den 35-årige målvakten räddade 42 av 43 skott i Nashvilles 4–1-seger över Tampa Bay Lightning.

Pekka Rinne hade fått stå åt sidan under de fem senaste matcherna på grund av en skada som han ådrog sig i bortamatchen mot Calgary. I natt var han åter tillbaka i spel och hade en stor del i Nashvilles 4–1-seger över Tampa Bay när han räddade 42 av 43 Tampa-skott.

SVENSKSTJÄRNORNA SAKNADES

Två av Nasvhilles svenskar noterades i poängprotokollet i segern. Mattias Ekholm och Calle Järnkrok hade båda en assist på Kyle Turris 1–0-mål i den första perioden. Järnkrok noterades också för sitt tredje mål för säsongen när han sköt 3–1 till bortalaget med 3.18 kvar att spela av den tredje perioden. Filip Forsberg gick poänglös från isen men noterades för ett skott på mål under matchen. Viktor Arvidsson missade nattens match på grund av en underkroppsskada och är borta på dag-till-dag-basis.

I Tampa Bay saknades återigen Victor Hedman. Han är ännu inte är tillbaka i spel efter sin smäll mot Vegas förra veckan. Anton Strålman spelade drygt 20 minuter för hemmalaget och noterades för tre skott på mål i matchen.

Tampa Bay Lightning – Nashville Predators 1–4 (0–2, 1–0, 0–2)
Tampa Bay: Slater Koekkoek (1)
Nashville: Kyle Turris (3), Roman Josi (3), Calle Järnkrok (3), Miika Salomäki (2)