Sök
Jesper Wallstedt.
Nyheter

Flygande start för Team 17 – utklassade Finland i premiären

Under lördagen drog World U17 Hockey Challenge i gång i Kanada. För svenska Team 17 kunde turneringen knappast fått en bättre start. Det blev seger med 6–1 i premiären mot Finland. Trots det var den svenska målvakten Jesper Wallstedt den stora förgrundsfiguren i matchen.

Finland vann skottstatistiken med 48–31, men Sverige knep en övertygande seger. Luleås målvaktslöfte Jesper Wallstedt stoppade alltså 47 av skotten och stod för en stark prestation mellan de svenska stolparna.

Offensivt öppnade Djurgårdens Alexander Holtz målskyttet på ett friläge knappa fem minuter in i matchen. Leksands Erik Hedlund satte matchvinnande 2–0 i andra perioden innan Finland kröp närmare via Roby Järventies reducering.

FYRA MÅL I TREDJE PERIODEN

I tredje perioden kom rycket. Sverige drog i från rejält efter att Frölunas William Hallén skjutit 3–1. Lucas Raymond, Frölunda, Zion Nybeck, HV71, och Daniel Ljungman, Linköping, såg till att ge svenskarna en storseger med varsitt mål.

Turneringen fortsätter för svensk del med match mot Kanada röd på måndag. Ryssland är det fjärde laget i den svenska gruppen.

MÅLEN:

Den här artikeln handlar om: