FINALISTER. Västerbotten och Göteborg möts i TV-puckens final.
TV-pucken

Klart för final i TV-pucken – efter två rysarsemifinaler

Göteborg och Västerbotten. Där har ni 2018 års finalister i TV-pucken. Under lördagen spelade de till sig chansen att bli mäster efter uddamålssegrar mot Stockholm Nord respektive Örebro län.

Göteborg har gått fram likt en ångvält i årets upplaga av TV-pucken. På lördagen fick man en tuff motståndare i semifinalen i form av Stockholm Nord. Det blev en jämn drabbning över två perioder där götenborgarna slutligen vann med 2–1.

Liam Dower Nilsson gav Göteborg ledningen i första perioden och Noah Hasa satte 2–0 i andra. Det fick rejäl fart på stockholmarna. Albert Sjöberg stod för en omedelbar reducering och laget fortsatte att pressa på för en kvittering. Viggo Andrén mellan Göteborgs stolpar häll dock motståndet stången och förde sitt lag till final genom att stoppa 28 av 29 skott.

29 RÄDDNINGAR AV WALLSTRÖM

I den finalen ställs man mot Västerbotten. De vann sin semifinal mot Örebro med 2–1. Simon Robertsson, son till Skellefteåtränaren Bert Robertsson, sköt 1–0 redan efter 19 sekunder. I numerärt underläge spädde Max Johansson sedan på till 2–0.

Örebro fick kontakt i powerplay i den andra perioden. Där sköt Gustav Karlsson sitt sjätte mål i turneringen. Nils Wallström i Västerbottens kasse svarade dock för en mycket stark insats och motade 29 av 30 skott. Det gör att man nu spelar final mot Göteborg i morgon med start 13.40. Bronsmatchen mellan Stockholm Nord och Örebro län startar 11.00.