Sök
181104 Ishockey, NHL Nov 3, 2018; Pittsburgh, PA, USA; Toronto Maple Leafs defenseman Morgan Rielly (44) and goaltender Frederik Andersen (31) celebrate after defeating the Pittsburgh Penguins at PPG PAINTS Arena. The Maple Leafs shutout the Penguins 5-0. Mandatory Credit: Charles LeClaire-USA TODAY Sports © Bildbyrån – COP 7 – SWEDEN ONLY …
Toronto

Första vinsten utan superstjärnan – körde över Crosbys Pittsburgh

Det sägs ju att ingen spelare gör ett lag. Men Auston Matthews är onekligen väldigt viktig för Toronto och i hans frånvaro så har det blivit två raka förluster. Men inatt kunde de äntligen vinna och detta mot självaste Pittsburgh på bortaplan med 0-5.

Auston Matthews blir borta ett tag med en axelskada och efter det beskedet kom så har Toronto, som annars inlett säsongen glimrande, förlorat två raka. Men inatt slog de tillbaka rejält mot Pittsburgh.

RÄDDADE 31 SKOTT

Stor matchhjälte blev Frederik Andersen som räddade 31 skott och höll nollan, hans första för säsongen.
— Det är en tuff byggnad att spela i mot ett riktigt bra lag. Det är en extra bonus med nollan och jag är riktigt glad. Vi är tillbaka på spåret här och vi får bygga vidare, sa målvakten till nhl.com efter matchen.

Pittsburgh verkar vara inne i en lite mörkare trend. Förlusten var den tredje raka.
— Det är en lång säsong och det går upp och ner. Du vinner några matcher i rad och allt känns bra. Den här ligan har en förmåga att lura dig, sa Pittsburghs coach Mike Sullivan efter matchen.

Förutom Andersen blev backen Morgan Rielly hjälte för Toronto med två mål.

Pittsburgh – Toronto 0-5 (0-1,0-2,0-2)

Pittsburgh: –
Toronto: Morgan Rielly (2), John Tavares, Patrick Marleau, Zach Hyman

SE HÖJDPUNKTERNA FRÅN MATCHEN HÄR:

Den här artikeln handlar om: