Sök
Lucas Raymond.
Nyheter

Frölundatalangens stormatch räckte inte – Team 17 föll mot Kanada

Efter 6–1-segern i premiären mot Finland fick Sveriges U17-landslag det tuffare i mötet med Kanada Röd i natt. Trots att man vände 0–2 till 3–2 efter Frölundalöftet Lucas Raymonds uppvisning gick svenskarna förlorande ur matchen efter förlängning.

LÄS ÄVEN: Smakstart för Sverige – utklassade Finland i World U17 Hockey Challenge

Lucas Raymond har haft en spännande höst i Frölunda och har trots att han fortfarande bara är 16 år hunnit debutera i både CHL och SHL. I Team 17-landslaget är han en av de ledande spelarna och i natt visade han varför i World U17 Hockey Challenge i Kanada.

Med två mål och en assist låg han bakom vändningen när Sverige gick från 0–2 från den första perioden till 3–2 i den tredje. Raymond sköt 1–2 och 2–2 i den andra perioden och spelade fram Djurgårdens Alexander Holtz till ledningsmålet i mötet med Kanada Röd.

KONTROVERSIELL TACKLING INNAN MÅLET

Den svenska glädjen över 3–2-ledningen blev kortvarig. Bara 24 sekunder efter målet kvitterade Kanada till 3–3 genom Evan Vierling. Det tog matchen till förlängning. Där avgick Kanada Röd med segern efter mål av William Dufour.

Målet föregicks av en kontroversiell situation där Raymond skickades in i sargen med huvudet före innan Kanada Röd vände spelet och avgjorde tillställningen.

Luleås Jesper Wallstedt, som stoppade 47 skott mot Finland, vaktade återigen den svenska kassen och stoppade 29 skott i förlustmatchen.

Härnäst väntar ett möte med Ryssland redan i kväll, svensk tid. Ryssland vann mot Kanada Röd i premiären, men förlorade sedan med 1–2 mot Finland i natt.

TVÅ AV DE SVENSKA MÅLEN:

Den här artikeln handlar om: