Sök
160818 Sheffield Steelers tränare Paul Thompson under ishockeymatchen i CHL mellan HV71 och Sheffield Steelers den 18 augusti 2016 i Jönköping. Foto: Stefan Persson / BILDBYRÅN / Cop 107 …
Tyska ligan

Engelsman tar över som tränare i svenskens klubb

Trots att de i våras tog klivet upp i VM:s A-grupp är Storbritannien fortfarande en exotisk hockeynation i de flestas ögon. Idag blev det dock klart att engelsmannen och den förre Troja-tränaren Paul Thompson tar över Schwenningen Wild Kings i tyska DEL.

André Hult är det enda svenska inslaget i den tyska ligajumbon Schwenningen Wild Kings som bara vunnit en match på full tid hittills i ligan. I slutet av oktober sparkade man den kanadensiske tränaren Pat Cortina och idag meddelade man att Paul Thomson tar över tränarsysslan i krisklubben.

GEDIGEN BAKGRUND

Paul Thompson har en gedigen tränarbakgrund med brittiska mått mätt och har förutom att han lett Troja i allsvenskan 2013/2014 även coachat Aalborg i Danmark.

Men den mesta tiden av sin tränarkarriär har han spenderat i England där han förutom att han haft huvudansvaret för landslaget även lett flera klubbar till titlar.

Den här artikeln handlar om: