Sök
181107 Västerviksupportrar under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Oskarshamn och Västervik den 7 november 2018 i Oskarshamn. Foto: Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN / COP 170 …
Västerviks IK

Hotfull situation under derbyt: ”Säkerheten kändes inte bra alls”

Igår möttes Oskarshamn och Västervik i ett länsderby i allsvenskan. Nu framkommer uppgifter om att fyra personer från hemmaklacken ska ha tagit sig upp bland motståndarsupportrarna och uppträtt hotfullt. Detta enligt Vimmerby Tidning.

Mitt under gårdagens allsvenska match mellan Oskarshamn och Västervik ska fyra hemmasupportrar tagit sig upp bland Västerviks fans.
— I periodpausen mellan den andra och tredje perioden stod det plötsligt fyra yngre män bakom oss som vi inte kände igen från varken bussresan eller tidigare under matchen, säger en Västervikssupporter som vill vara anonym till Vimmerby Tidning.

INGEN HJÄLP AV PERSONALEN

När spelat sedan drog igång började de fyra männen agera väldigt märkligt enligt supportern.
— Det applåderades när Oskarshamn gjorde något bra samtidigt som de stod och tog kort och filmade oss andra i klacken. Och senare när IKO gjorde 3–1-målet började de applådera, skrika och höja armarna bort mot Oskarshamns klacksektion.

Supportern berättar att de försökte påkalla funktionärernas uppmärksamhet, men att ingen agerade. Tillslut tog de saken i egna händer och körde bort männen.
— Fem minuter senare lämnade de och dök upp mitt i Oskarshamnsklacken. Nu gick det bra, men det hade också kunnat hänt något. Säkerheten kändes inte bra alls och det var många i klacken som reagerade på hur hela situationen sköttes.

FÖRSÖKER TA REDA PÅ VILKA DET VAR

Vimmerby Tidning har pratat med Oskarshamns säkerhetschef Johnny Nehls.
— För tillfället vet vi inte vilka personer det rör sig om, utan det är det vi försöker ta reda på. Men vissa av publikvärdarna var utrustade med kamera, så vi hoppas att det kan gå att identifiera på så sätt.

Under matchens gång ska motiveringen till att ingen kunde hjälpa Västerviks-supportrarna att en annan person svimmat i en annan del av arenan, därför fanns det inga publikvärdar som kunde hjälpa till.

Den här artikeln handlar om: