Sök
170124 SkellefteŒs Kyle Cumiskey under ishockeymatchen i SHL mellan SkellefteŒ och Hv71 den 24 januari 2017 i SkellefteŒ. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRN / Cop 117 …
SHL

Öste in poäng i SHL – nu kan Stanley Cup-mästaren vara på väg tillbaka

Kyle Cumiskey vräkte under två säsonger in totalt 60 poäng från sin backplats i Modo. Efter en säsong utan hockey på grund av skadeproblem har han nu gjort comeback. Enligt Mr.Madhawk ska nu den offensive backen vara på bordet hos SHL-klubbar.

Kyle Cumiskey var ett uppskattat inslag i Modos trupp åren 2012 till 2014. Den spelskicklige backen var ett offensivt vapen från blålinjen och hade mest istid av alla i elitserien anno 2012/2013.

VANN STANLEY CUP

2014/2015 försökte han spela till sig en plats i Chicago Blackhawks, vilket gick sådär. Men han spelade i alla fall tillräckligt många matcher för att kunna titulera sig Stanley Cup-mästare. Men sedan den säsongen har det mest varit problem för den skadedrabbade kanadensaren.

För två år sedan försökte han sig på spel i SHL igen, denna gång med Skellefteå. Men fick lämna i februari 2017 och den senaste säsongen hade han ett uppehåll från hockey.

GJORDE COMEBACK

Men den här säsongen är han tillbaka och har spelat matcher för både Toronto Marlies i AHL och Newfoundland Growlers i ECHL. Det är i den senare ligan han håller till nu och enligt Mr.Madhawk så ska backen vilja bort från den ligan.

Det är här SHL kommer in i bilden och Expressen-bloggaren skriver att bland annat har Rögle fått Cumiskey på sitt bord, men det har inte framkommit om sportchefen Chris Abbott är intresserad.

 

Den här artikeln handlar om: