Sök
Peter Popovic.
Nyheter

Förbundskaptenens bakslag efter ögonoperationen: ”Väldigt tungt”

Peter Popovic tvingades till en akut ögonoperation under hockey-VM i Köpenhamn i våras. Nu är Tre Kronors assisterande förbundskapten mer eller mindre blind på det opererade ögat, skriver TT.

LÄS ÄVEN: Saknades i Sveriges bås – opererad akut: ”Väldigt allvarligt”

Det var inför premiären av hockey-VM i Köpenhamn som Tre Kronors assisterande förbundskapten Peter Popovic drabbades av näthinneavlossning. Popovic opererade ögat och kunde senare återvända till turneringen, där Sverige senare bärgade sitt andra raka VM-guld.

”KAN SE OM DET ÄR MÖRKT ELLER LJUST”

Nu har dock förbundskaptenen fått ett ordentligt bakslag. Operationen hjälpte inte som den skulle och i dag är 50-åringen mer eller mindre blind på sitt opererade öga.
– Det känns så klart väldigt tungt, säger Popovic till TT.
– Jag fick uppfattningen att ögat skulle kunna bli ännu bättre än förut i samband med operationen. Sedan var frågan om jag skulle välja att få olja eller gas insprutat för att läka skadan. Hade jag tagit gas så hade jag inte kunnat flyga hem och varit tvungen till ytterligare en operation. Nu ångrar jag att jag valde olja för att slippa åka bil eller tåg hem, även om det inte är säkert att det heller hade hjälpt.

Popovic gjorde ett uppföljande ingrepp på St Eriks ögonsjukhus i Stockholm i våras för att ta bort oljan som sprutats in.
– När jag skulle prova ut en ny lins så fungerade det inte. Jag kan se om det är mörkt eller ljust, men inte mer, berättar Popovic.

Just nu befinner sig Popovic i Tjeckien där han och Tre Kronor laddar upp för Karjala Cup. 50-åringen har varit assisterande förbundskapten i åtta säsonger, men den här säsongen blir Popovics sista på posten.
– Jag kan tänka mig jobb både hemma i Sverige eller utomlands, jag stänger inga dörrar.

Den här artikeln handlar om: