Sök
Nyheter

Besegrade Kanada – Sverige klart för VM-semi

Sveriges Team 17 är i semifinal i World Hockey Challenge, som brukar kallas VM för U17-landslag. De besegrade i natt Kanada Svart med 4-2.

Det blev två förluster på tre gruppmatcher. Men när det var vinna eller försvinna-läge kunde Sverige studsa tillbaka efter två raka nederlag. De besegrade i natt Kanada Svart med 4-2 i kvartsfinalen av inofficiella U17-VM och är nu i semifinal.

Stor segerorganisatör blev, som så många gånger förr, Lucas Raymond. Han gjorde 2-0 i den första perioden efter att läcker ha utnyttjat ett friläge, och spelade sen fram radarpartnern Alexander Holtz till dennes 4-2-mål i tom målbur. Zion Nybeck och William Hallén sköt de övriga svenska målen.

TAPPADE 2-0

Sverige hade en 2-0-ledning, tappade den, och lyckades ändå gå segrande ur den mycket dramatiska matchen.

I semifinal väntar spel mot Ryssland för Markus Åkerbloms manskap. Ryssland som besegrade Sverige med 3-0 i gruppspelet. Den matchen spelas redan i kväll, klockan 20:30, svensk tid. Sverige kan säkra sin andra final på tre år, medan Ryssland fått vänta sedan 2015 sedan en finalplats och således jagar sin andra på fyra år.

I den andra semifinalen väntar en match mellan Kanada Röd och FInland.

Den här artikeln handlar om: