Sök
CLEVELAND, OH – JANUARY 17: Rockford IceHogs defenceman Viktor Svedberg (8) on the ice during the second period of the American Hockey League game between the Rockford IceHogs and Cleveland Monsters on January 17, 2018, at Quicken Loans Arena in Clev​eland, OH. Cleveland defeated Rockford 4-3 in a shootout. (Photo by Frank Jansky/Icon Sportswire) AHL: JAN 17 Rockford IceHogs at Cleveland Monsters PUBLICATIONxINxGERxSUIxAUTxHUNxRUSxSWExNORxDENxONLY Icon18011722 …
SHL

Bibic blir borta ett tag – förre Frölundabacken ersätter

Viktor Svedberg fick inget kontrakt med Calgary. Nu skriver han istället på ett korttidskontrakt med Linköping. Detta meddelar klubben under fredagen på sin hemsida och meddelar samtidigt att Almen Bibic blir borta den närmaste tiden.

Almen Bibic skadade sig i samband med en kollision med Frölundas Ryan Lasch i lördags. Nu står det klart att Linköping plockar in en ersättare till Bibic som har stark koppling till Frölunda, nämligen Viktor Svedberg.

SPELAT I NORDAMERIKA DE SENASTE ÅREN

Viktor Svedberg har fem säsonger bakom sig med spel i Nordamerika för Chicagos farmarlag Rockford. För tre säsonger sedan fick han även spela 27 matcher med Chicago i NHL. När kontraktet gick ut i somras så har han varit kontraktslös sedan dess. I början av september blev det klart den 108 kilo tunge och 208 centimeter långe backen fick en try-out med Calgary Flames.

Men det blev inget permanent kontrakt av tryouten och sedan dess har Svedberg, med 115 SHL-matcher med Frölunda bakom sig, gått utan klubb. Nu står det klart att han kommer spela med Linköping fram till den 1 december. Detta skriver Linköping på sin hemsida. Det framgår inte hur länge Almen Bibic blir borta.

 

Den här artikeln handlar om: