Sök
Torwart Curtis Joseph (Toronto Maple Leafs) – PUBLICATIONxINxGERxSUIxAUTxHUNxRUSxSWExNORxONLY (Icon121808118) …
Nyheter

Målvaktslegendaren berättar om tuffa uppväxten i ny bok: ”Sov på en handduk”

Curtis Joseph är den målvakt som spelat sjätte flest matcher genom tiderna i NHL. Hans framgångar på isen är väldokumenterade, men det inte många vet att hans uppväxt var ett rent helvete. Nu berättar Joseph om sin tuffa barndom i sin nya självbiografi.

Curtis Joseph lade plockhandsken på hyllan efter 19 säsonger i NHL för tio år sedan. Under sin karriär hann Joseph med att vinna ett OS-guld, ett VM-silver, spel i World Cup med Kanada och tilldelas King Clancy Trophy för sina insatser utanför isen.

”INGEN FÖRÄLDER HADE KOLL PÅ MIG”

Totalt blev det 943 matcher i NHL för den numera 51-åriga målvakten. Men vägen till världens bästa hockeyliga var inte enkel.

I sin nya bok CuJo: The Untold Story Of My Life On And Off The ice öppnar Joseph upp sig om sin mörka och tuffa uppväxt.
– Min mamma var inte normal. Hon använde sig av alla möjliga typer av droger, skriver Joseph i boken enligt The Edmonton Sun.
– Jag var i huset men ingen förälder hade koll på mig. De skjutsade mig aldrig till någon baseball- eller hockeyträning. De gick aldrig på någon match.

”MAMMA BEHANDLADE DJUREN BÄTTRE ÄN OSS BARN”

I boken berättar han bland annat att som åttaåring fick klara sig själv.
– Jag levde på en stadig diet med kakor, ostmackor och frusna hamburgare. Min madrass var på golvet, men det var svårt att hitta en torr plats eftersom mammas katter kissade och bajsade överallt. Jag hade inga sängkläder eller så, utan jag sov på en handduk. Mamma behandlade djuren bättre än oss barn, skriver Joseph.

Joseph menar att hockeyn blev hans räddning.
– Hockeyn var min familj. Det var min utväg, det var mitt allt. Jag letade efter manliga förebilder i de lag jag spelade med, människor jag ville efterlikna.

Under sin NHL-karriär representerade ”CuJo” St. Louis, Edmonton, Toronto, Detroit, Phoenix (nu Arizona) och Calgary.

Den här artikeln handlar om: