Sök
180920 Luleås David Lindquist under ishockeymatchen i SHL mellan Luleå och Örebro den 20 september 2018 i Luleå …
SHL

Forwarden klar för återkomst: ”Känner till vårt system väl”

Han lämnade Björklöven för spel i Luleå inför säsongen. Men efter en höst där speltiden varit knapp återvänder nu David Lindquist till Umeåklubben.
– David känner till vårt system väl och kommer snabbt att kunna göra ett avtryck med sin goda speluppfattning och skridskoåkning, säger sportchefen Fredrik Grönberg till Björklövens hemsida.

Efter ett starkt fjolår i Björklöven skrev Piteåsonen David Lindquist ett tvåårskontrakt med Luleå. Men efter att ha fått ont om speltid under hösten väljer nu Lindquist och Luleå att bryta kontraktet. I stället återvänder 26-åringen till Björklöven.
– Vi har haft en dialog kring David under en tid och jag är glad över att vi i samtalen med Luleå kunde finna en lösning, säger Björklövens sportchef Fredrik Grönberg till Björklövens hemsida.

TVÅÅRSKONTRAKT

Lindquist noterades för en passningspoäng under de 16 SHL-matcher han spelade för Luleå. Förra säsongen producerade forwarden 28 poäng (5+23) på 51 matcher för Björklöven.

Kontraktet är skrivet på två år.

I onsdags meddelade Björklöven att man bryter kontraktet med kanadensaren Kevin Goumas. Nu får Umeåklubben alltså in en ersättare i David Lindquist i stället.

Den här artikeln handlar om: