Sök
Nyheter
ENGLUND: Hellre Karlskogas djungelhockey än landslagsmatch

Varje gång det vankas landslagsuppehåll blir jag alltid mer lättirriterad och lite lägre till mods. Jag har aldrig varit en vän av träningsmatcher, varken som spelare eller som supporter till sporten. Även om man försöker (via olika turneringar med tabeller och dylikt) lura publiken att matcherna är av högsta dignitet så är de för mig endast simpla träningsmatcher…

Jag tittar mycket hellre på en allsvensk match där kanske linjerna i spelet lämnar mer att önska än vad en träningsmatch för landslaget gör. Men en match i landets näst högsta serie framkallar betydligt mycket mer känslor, blod, svett och tårar än ”random” landslagsmatch när svenska elitens B-spelare ska åka omkring och lalla.

Det är nästan så att jag hellre kikar på Karlskogas djungelhockey under deras morgonvärmningar där känslan säger mig att det kan hända vad som helst. Jag törs nästan lova att det blir mer ”action” hos Carl Berglund när valfri (oftast yngre) spelare råkar fastna med klubban som kan liknas vid en hakning. Eller när Mikael ”Daggen” Eriksson högljutt hävdar mål efter att ha brutit in från kanten och skjutit pucken i utsidan av nätet. Även där lär det bli mer action och underhållning än vad det blir under en träningslandskamp.

Missförstå mig rätt i ovanstående stycke. Även jag inser förstås att nyblivna svenska landslagsspelare är mycket bättre och skickligare än de flesta allsvenska spelarna, men matcher som i grund och botten inte betyder något brukar allt som oftast bli väldigt slätstrukna. I truppen som landslaget samlar under helgen återfinns ett helt koppel med debutanter. Ett stort grattis till er spelare som lyckats knipa en tröja, att få dra på sig landslagströjan för första gången är förstås en stor ära och ett minne för livet.

Om elitens B-spelare åker iväg och spelar sina matcher med landslaget, kan då inte Hockeyallsvenskan rulla på som vanligt?

Nja, riktigt så enkelt är det inte då alla landslag (som håller någon typ av nivå) samlas under samma uppehåll för att spela in sig för vad som komma skall under säsongen. Exempelvis har vi flera spelare som spelar i Hockeyallsvenskan som är aktuella för Juniorkronorna som just nu förbereder sig inför junior-VM som spelas kring jul och nyår varje år. Utöver juniorerna har vi även ett gäng utländska spelare som kandiderar för en plats i respektive landslag.

ALLSVENSKA SPELARE AKTUELLA FÖR LANDSLAGSSPEL

Nedan listar jag allsvenska spelare som under säsongen har stora chanser att få representera sitt A-landslag.

Almtuna: Stefan Lassen (Danmark)

Pantern: Oliver Joakim Larsen (Danmark), Lars Volden (Norge), Ruben Rampazzo (Italien), Lukas Haudum (Österrike), Andreas Heier (Norge), Nick Olesen (Danmark)

Karlskrona: Jørgen Karterud, Norge

Leksand: Jonas Arntzen (Norge), Thomas Valkvæ Olsen (Norge)

Södertälje: George Sørensen (Danmark), Nikolai Meyer (Danmark)

AIK: Mathias From (Danmark)

Mitt inlägg är skrivet i ett egoistiskt syfte där jag vill se hockey som faktiskt betyder något, varje dag. Jag inser att min önskan om allsvensk hockey varje dag är en utopi som aldrig kommer att bli verklighet och jag får helt enkelt bita i det sura äpplet och försöka hitta andra ljuspunkter än hockey under helgen.

Den här artikeln handlar om: