Sök
Jacob Cederholm.
Nyheter

Svensken nedskickad – till farmarligans farmarliga

Efter spel i HV71, Västervik och Oskarshamn förra säsongen tog Jacob Cederholm klivet över till Nordamerika. Där har det gått tungt. Nu skickas han ned till ECHL.

Jacob Cederholm har noterats för 57 matcher i HockeyAllsvenskan och 23 i SHL. Men i AHL har det bara blivit en match, och den kom redan under slutet av förra säsongen. Den här hösten har svensken inte spelat alls.

Därför skickas han nu ned till Jacksonville IceMen i ECHL, ligan under AHL. Det meddelar AHL-laget Manitoba Moose på sin hemsida. Den Winnipegdraftade 20-åringen har med andra ord en lång resa mot NHL-drömmen.

Jacob Cederholm var 2016 lagkapten för Småkronorna när de tog silver i U18-VM. I våras tog han SM-guld på J20-nivå med sitt HV71.

Den här artikeln handlar om: