Sök
Jesper Bratt
Nyheter

Succérookien redo för säsongsdebut – efter otursskadan

Det var dagen före NHL-premiären olyckan var framme. Jesper Bratt träffades av en puck i ansiktet och tvingades avstå drömmatchen i Scandinavium. Nu är han tillbaka.

Jesper Bratt var en av fyra svenskar som skulle få spela NHL-premiären på hemmaplan, i Scandinavium. Men kort före matchen träffades han av en puck i ansiktet, efter att ett skott tagit i ribban och sen studsat ut på ett maximalt oturligt sätt. Bratt bröt käken och har inte kunnat spela sedan dess.

Men nu så. Nu är det dags. I natt finns han med i New Jerseys laguppställning i mötet mot Toronto. Därmed gör han sin första match för säsongen efter att ha missat Devils inledande 13 fajter.

Den 20-årige svensken slog igenom med dunder och brak förra säsongen då han helt oväntat tog en plats i New Jerseys lag och sen gjorde omedelbar succé. Till sist landade rookien på 35 poäng på 74 matcher

Den här artikeln handlar om: