Sök
Loui Eriksson jublar med lagkompisarna.
Vancouver

”Fel” svensk levererade i galna målfesten: ”Han var fenomenal”

Elias Pettersson hade en lugn dag på jobbet och gjorde ”bara” en assist. Då klev landsmannen Loui Eriksson fram med två mål i Vancouvers galna 8-5-vinst mot Boston.
– Hans självförtroende blir bättre och bättre, säger lagkompisen Bo Horvat.

Vancouver har varit NHL:s stora överraskningslag hittills. De leder sin division och jagar en tätposition i hela NHL. Det bottentippade gänget har dessutom gjort flest mål i ligan och var i natt inblandade i en galen match mot Boston. Trots att stjärnan Brock Boeser var skadad, och trots att Elias Pettersson bara gjorde en assistpoäng, sköt laget åtta mål. Loui Eriksson blev då en av hjältarna.

Den så kritiserade svensken hade bara gjort ett mål på hela säsongen inför matchen. Då klev han fram och sköt två mål. Dessutom spelade han fram till ett. Som om inte det vore nog bröt Eriksson också en bisarr torka. När han gav Vancouver ledningen med 4-3 gjorde han sitt första mål i powerplay sedan februari 2017, enligt TSN:s Jeff Paterson.

”GJORDE EN HEL DEL ANDRA SAKER”

Efter matchen hyllades Loui Eriksson av lagkamraten Bo Horvat.
– Loui var fenomenal idag. Inte bara för att han gjorde mål, utan för att han gjorde en hel del andra saker. Han jobbar hårt och gör uppenbarligen viktiga mål också. Det visar hur hans självförtroende är just nu. Det blir bättre och bättre.

Horvat var annars den stora segerorganisatören med 2+2. Ben Hutton, Antoine Roussel, Erik Gudbrandson och Jake Virtanen gjorde övriga mål för Canucks i målfesten.

Boston fick se sina mål från Matt Grzelcyk, Patrice Bergeron, Jake DeBrusk och Danton Heinen. DeBrusk blev tvåmålsskytt. Men trots fem mål framåt blev det alltså en storförlust för Bruins.
– Jag försökte bara se till att vi inte släppte in tio mål. Det var vad jag oroade mig för, sade målvakten Tuukka Rask efter mardrömsmatchen.

Den här artikeln handlar om: