Sök
Tomas Plekanec
Nyheter

Efter nästan tusen matcher för klubben – vill göra sig av med trotjänaren

Han har spelat 984 matcher för klubben. Men nu verkar Tomas Plekanecs dagar i Montreal vara räknade. Han sattes nämligen nyss upp ”unconditional waivers”. Det innebär att om ingen annan klubb plockar upp honom så upphör kontraktet.

Tomas Plekanec gjorde NHL-debut för Montreal säsongen 2003/2004 och har sedan dess varit klubben trogen fram till förra säsongen då han trejdades till Toronto. Men när kontraktet upphörde så återvände han som free agent i somras.

Efter att ha varit assisterande lagkapten i åtta säsonger hos Canadiens fick han dock en annan roll efter återkomsten och faktum är att han haft svårigheter att platsa. Det har bara blivit tre matcher och ett mål.

Nu vill klubben annullera kontraktet och man har nu satt upp 36-åringen på ”unconditional waivers”.

Den här artikeln handlar om: