Sök
Jeremy Colliton
Nyheter

Tung debut för Colliton – var på väg mot jätteupphämtning

Jeremy Colliton har gjort sin coachdebut i NHL. Det blev förlust med 4-3 mot Carolina, efter att laget hamnat i ett tidigt 4-0-underläge.
– Det där är saker vi kan undvika, sade han.

Hockeyvärldens stora bomb den gångna veckan kom i onsdags när Chicago utan förvarning valde att sparka Joel Quenneville och ersätta honom med Jeremy Colliton. I natt var det dags för den tidigare Rögle- och Mora-spelaren, och Mora-tränaren, att göra sin NHL-debut även som coach.

Men det blev en mardröm. Redan efter en dryg minut av den andra perioden låg laget under med 4-0 i mötet med Carolina. Andrej Svetjnikov, Jaccob Slavin, Phillip Di Giuseppe och Calvin de Haan gjorde målen. Lucas Wallmark hade två passningspoäng för Hurricanes del.

NÄRA SUPERUPPHÄMTNING

Men det som såg ut att bli en total mardröm blev till sist en debutmatch med en ganska god eftersmak, för Coliliton. Chicago gjorde rejäl match av det hela och kom upp till 4-3 efter mål av Patrick Kane, David Kämpf och Nick Schmaltz.
– Det där är saker vi kan förändra. Det är saker vi kan undvika, sade coachen om den tunga starten innehållandes massor av pucktapp.
– Det var ändå kul att se grabbarna ta tillbaka kontrollen och jobba sig tillbaka.

Förlusten var den fjärde i rad för Chicago.

Den här artikeln handlar om: