Sök
PÅ VÄG TILLBAKA. Victor Rask har hämtat sig efter sin otäcka skärskada.
Nyheter

NHL-svensken på väg tillbaka efter oturliga skräckskadan: ”Går ut och käkar hela tiden”

Det är farligt att skära sötpotatis. Det fick Victor Rask erfara alldeles innan starten av NHL-säsongen. En olycka med kniven har hållit honom borta från spel under den senaste månaden, men nu ser han ljuset i slutet av tunneln.
– Jag har inte heller börjat träna med laget ännu, men det hoppas jag kunna göra om en eller två veckor, berättar han för hockeysverige.se.

Strax innan starten av NHL drabbades Victor Rask av en olycka i hemmet. I samband med matlagningen en dag skar han sig ordentligt i två fingrar. Fingerskadorna har gjort att han ännu inte har kunnat spela några matcher för Carolina Hurricanes, men förhoppningen är att han snart ska vara tillbaka i spel.
– Det som hände var att jag skulle göra sötpotatis, men jag slant med kniven, berättar han för hockeysverige.se
– Jag tror att det var en sena i två av mina fingrar som gick av. Jag åkte till sjukhuset och sydde på en gång och sedan opererade jag mig några dagar efter det.
– Nu var jag inte själv hemma när det hände och det var tur. Det var bara att linda fingrarna med en handduk och sedan fick jag skjuts in till sjukhuset. Visst blödde det mycket, men det var inte jättefarligt utan jag hade otur som råkade ha av senorna i lillfingret och ringfingret.

Givetvis var det ett stort avbräck för Carolina. Men klubben har stöttat Victor Rask under hela rehabiliteringen. 
– Dom tyckte såklart att det var jättetråkigt. Det var ju precis innan säsongen skulle börja, men det här kan hända vem som helst och det har inte varit några problem med klubben.

Hur mycket mat har du lagat hemma sedan olyckan hände?
– Ingenting (skratt). Jag går ut och käkar hela tiden.

”TROR INTE JAG TAPPAT NÅGOT FYSISKT”

Tur i oturen då att skadan inte varit av den allvarlighetsgraden att den stoppat 25-åringen från Leksand från att kunna träna.
– I början var det mycket cykel och det var inte så väldigt kul. Nu har jag börjat köra med klubba och puck. Jag har även fått börja skjuta och allt sådant så snart är jag redo att börja köra igen.
– Jag tror inte att jag har tappat något fysiskt utan jag skulle nog säga att jag bara har blivit starkare eftersom jag fått som lite extra sommarfys.


Foto: Ronnie Rönnkvist

Det har inte heller varit speciellt roligt för Victor Rask att sitta på läktaren för att följa sitt lags matcher.
– Det är alltid tråkigt att inte få vara med och spela. Gubbarna gjorde det väldigt bra i början, men jag tycker egentligen att dom spelat bra under hela säsongen även om vi inte vunnit lika mycket på slutet.
– I alla fall har dom gjort ett väldigt bra jobb och det är extra surt att inte få vara med och spela då. Det är inte långt kvar på ”rehaben” nu så det ska bli skönt att få vara tillbaka i laget snart igen.

”LÄKARNA GJORDE ETT RIKTIGT BRA JOBB”

Har du varit med kring laget hela tiden?
– Ja, jag har varit med så mycket som möjligt, men jag har inte varit med på någon roadtrip. Då har jag i stället varit hemma och tränat själv. Det funkar, men självklart vill jag vara med och spela.

Hur är det med dina två fingrar idag?
– Nu är det bra. Jag har nästan full rörlighet. Läkarna gjorde ett riktigt bra jobb när dom sydde ihop senorna. Sedan kör jag rehab nästan hela dagarna och försöker röra på fingrarna hela tiden.
– I början var jag hos fingerspecielisterna varje dag, måndag till fredag, men nu mot slutet har jag bara behövt åka dit två, tre gånger i veckan. Sedan kör jag själv hemma nu då fingrarna är så pass bra.

HYLLAR LINDHOLM

Victor Rask är dock inte helt återställd i sina två skadade fingrar.
– Jag kan hålla i klubban normalt, men jag kan inte böja fingrarna exakt som jag vill.
– Jag har inte heller börjat träna med laget ännu, men det hoppas jag kunna göra om en eller två veckor. Dessutom är, som sagt var, den fysiska formen hos mig riktigt bra just nu efter att jag har kört riktigt hårt med vår fystränare senaste månaden.

När är du matchredo igen?
– Dom har sagt i början av december, men förhoppningsvis kan jag kliva på lite tidigare, berättar Victor Rask som också passar på att hylla sin kompis och tidigare lagkamrat, Elias Lindholm, för hans framfart efter flytten till Calgary Flames.
– Det är jäkligt kul att det lossnat rejält för honom just nu. Jag har lirat med honom i flera säsonger och jag har alltid tyckt att han har varit en av dom bästa att spela med så jag är inte förvånad att han går så pass bra. Dessutom är han en bra kille.

Den här artikeln handlar om: