Sök
Nyheter

Missförståndet sänkte Tre Kronor: ”Inga bra beslut av oss där”

Segern mot Tjeckien i torsdags följdes upp av en förlust idag. Sverige föll med 4-1 mot Ryssland, efter att ha släppt in det matchavgörandet målet i powerplay.
– Jag tror att båda skriker ”Du har den”, säger Mikael Wikstrand efter missförståndet som sänkte Tre Kronor.

Sverige och Ryssland har valt att bygga nytt till årets Karjala Tournament. De båda stormakterna har valt att använda sig av en hel del debutanter och unga spelare. Den här gången var det Rysslands nykomlingar som drog det längsta strået.

Matchen avgjordes i den andra perioden, då ryssarna sköt två mål. 2-0-mål kom när Sverige hade powerplay. Jonathan Davidsson och Nick Sörensen missförstod varandra, vilket gjorde att en ryss han först på pucken. Detta sedan Mikael Wikstrand också gått bort sig.
– Jag tror att båda skriker på varandra att ”Du har den”. Jag kanske inte skulle gått fram heller, men jag trodde jag skulle hinna först. Det var inga bra beslut av oss tre där, säger Wikstrand till SVT.

SUCCÉMANNEN MÅLSKYTT

Backen var besviken på Sveriges andraperiod.
– De äger den från start till slut och drar på oss för mycket tvåor. Vi får slita och sen bli vi för passiva.

I slutperioden kom en 2-1-reducering från succémannen Jakob Lilja, som därmed gjort mål i båda sina landskamper. Men någon kvittering kom inte. I stället satte Ryssland 3-1 i powerplay med knappt tio minuter kvar. Och trots att Tre Kronor hade en mängd reduceringslägen i ett powerplay i slutminuterna blev det inte mer dramatiskt eftersoom Igor Sjestjorkin dock i det ryska målet. Andrej Loktionov stängde matchen genom att göra 4-1 i tom kasse.

Rysslands mål gjordes av St.Petersburg-duon Andrej Kuzmenko och Jevgenij Ketov. Den förstnämnde gjorde två av målen.
– Det var en tuff match mot ett bra motstånd. Vi står upp jäk…jättebra. Insatsen av grabbarna var bra, summerar förbundskaptenen Rikard Grönborg efter förlusten.

I morgon väntar värdnationen Finland i en traditionsenlig söndagseftermiddagsmatch i ett fullsatt Hartwall Arena.
– Vi väntar oss en svår match i morgon också, säger Grönborg.

Den här artikeln handlar om: