Sök
Jonathan Hedström
ÖVRIGT

480 SHL-matcher – nu gör han comeback i division tre

Jonathan Hedström gör comeback. Detta enligt vad ishockeyklubben Åsele IK skriver på sin Facebook-sida.

Det är inte första gången som Jonathan Hedström gör comeback på hockeyplanen. I februari 2017 plockade han ner skridskorna igen för en comeback i Local Hockey League-laget Mighty Dronts.

TRÄNAREN ÖVERRASKAD

Nu är det dags igen. Division tre-klubben Åsele IK skriver nämligen på sin Facebook-sida att 40-åringen på fredag kommer ingå i deras laguppställning för matchen mot Lycksele.
— Jag blev lika förvånad som dig, säger Åsele-tränaren Fredrik Enerstedt och skrattar när Västerbotten-Kuriren är i kontakt med honom.

Jonathan Hedström debuterade i a-lagsammanhang för Skellefteå i gamla division ett säsongen 1995/1996 med sju matcher. Genombrottet kom dock i Luleå där han gjorde tre säsonger i början av 2000-talet.

251 POÄNG I SHL

Han gjorde under karriären en hel säsong i NHL och Anaheim innan det blev Timrå där han, med vissa avbrott, gjorde sex säsonger. I SHL har han också representerat Djurgården under en säsong. Han har även spelat i KHL, finska ligan och representerat Sverige i tre VM med silvermedaljen från 2004 som främsta merit.

Totalt blev det 480 SHL-matcher och 251 poäng.

Han avrundade karriären, om man bortser från gästspelet i Mighty Dronts 2017, med spel i Sundsvall (Hockeyettan) och Brunflo (Division två) säsongen 2014/2015.

Men nu plockar han upp hockeyspelandet igen. Det framgår inte om det bara är en match som Hedström ska spela eller om det är flera. Hockeysverige.se har sökt Jonathan Hedström utan framgång.

Den här artikeln handlar om: