Sök
Joshua Karlsson stängs av fyra matcher
Västerviks IK

HA-SVEPET: Debutanten fick matchstraff efter huvudtacklingen

Det var målfest efter målfest i kvällens allsvenska hockey. Men också en 0-0-match. Och dessvärre var det i den matchen kvällens stora snackis kom, trots de galna matcher som spelades i kväll.

OSKARSHAMN – LEKSAND 4-7

Oskarshamn: Filiph Engsund, Filip Svenningsson, Joakim Thelin, Nolan Zajac
Leksand: Tor Immo, Thomas Valkvae Olsen x2, Anton Karlsson, Tobias Forsberg, Oskar Lang, Linus Persson

Oskarshamn hade chansen att ge sig själva nio poängs försprång ned till Leksand, men i stället skiljer det tre. Trots att Oskarshamn ledde med 4-2 i den andra perioden tog Leksand till sist en storseger. Via fem raka mål vann man målkalaset med 7-4 och har rejält häng på serieledaren.

Som så ofta förr var det Thomas Valkvae Olsen som klev fram för Leksands del. Han sköt två av lagets sju mål och står totalt på tolv. Med det toppar han skytteligan före Nicolai Meyer, som inte gjorde något mål för Södertälje idag.

Oskarshamn toppar serien, trots förlusten. De leder på målskillnad före AIK.

PANTERN – AIK 0-4

Pantern:
AIK: Daniel Muzito Bagenda, Max Lindholm, Filip Windlert, Anton Holm

AIK gick alltså upp på samma poäng som serieledande Oskarshamn efter sin stabila och planenliga seger borta mot Pantern. Värt att notera är att segerrycket kom via tre mål i den andra perioden och att två av målen kom i boxplay.

Både Max Lindholms 2-0 och Anton Holms 4-0-mål kom när AIK hade en man mindre på isen.

BJÖRKLÖVEN – ALMTUNA 4-7

Björklöven: William Eriksson, Jacob Peterson, Simon Åkerström, Emil Lundberg
Almtuna: Viktor Hertzberg, Linus Rotbakken, Fredrik Forsberg x2, Tobias Hage, Tobias Liljendahl, Victor Rollin Carlsson

Vilken galen match! När Linus Rotbakken gjorde mål, 9:28 in i den andra perioden, betydde det 2-2. När Tobias Liljendahl gjorde mål, tio minuter och tolv sekunder senare, ledde Almtuna med 6-3. På lite drygt tio minuter gjordes alltså fem Almtunamål och ett av Björklöven. Ett målkalas av den här kalibern, med dessa båda lag, hör inte direkt till vanligheterna…

VÄSTERVIK – VÄSTERÅS 2-4

Västervik: Philip Rondahl, Victor Öhman
Västerås: Isac Skedung, William Wikman, Sebastian Benker, Jesper Johansson

Victor Öhman levererar för Västervik som om han aldrig varit borta från ishockeyn. Men nästjumbon har fortsatt stora problem. Nykomlingen Västerås tog tre poäng i kvällens bortamatch.

Marcus Dahlbom blev en av de stora matchvinnarna för Västerås del. Han räddade 33 av 35 skott och hjälpte laget upp på den så åtråvärda åttondeplatsen i den HockeyAllsvenska tabellen.

 

MODO – KARLSKOGA 0-1 efter straffar

Modo: 
Karlskoga: Gustaf Thorell

Trots alla målfester kom snackisen från kvällen från en 0-0-match. Karlskogas 17-årige debutant Joshua Karlsson kom helt snett i sin allsvenska karriär, när han bara 5:35 in i sin första match sänkte Modobacken Tom Hedberg med en huvudtackling. Den 205 centimeter långe bjässen Karlsson fick 5+20 för tacklingen och fick således inte spela något mer i sin allsvenska debutmatch. Han fick matchstraff. Tom Hedberg behövde hjälp av usen.

Erik Hanses och Henrik Lundberg kom däremot helt rätt in i matchen och räddade 32 respektive 42 skott. Matchen gick till straffar och där avgjorde Gustaf Thorell för gästernas del. Lagen stod på samma poäng inför matchen. Således är Karlskoga nu en poäng före Modo i tabellens övre mittskikt.

VITA HÄSTEN – TINGSRYD 4-2

Vita Hästen: Jesper Samuelsson, Henrik Nyberg, Victor Lindman, Henrik Rommel
Tingsryd: Filip Ahl, Charlie Dodero

Vita Hästen har börjat få fart på grejerna. Efter att ha vänt underläge till seger mot Almtuna tog de tre blytunga poäng i kvällens bottenmöte med Tingsryd. Tre poäng som tog Hästen förbi Västervik, upp på säker mark i tabellen.

Hemmalaget tappade en 2-0-ledning till 2-2 men gjorde sedan två raka mål och vann med 4-2. Victor Lindman sköt avgörandet, med knappt sex minuter kvar av den andra perioden.

KARLSKRONA – SÖDERTÄLJE 7-3

Karlskrona: Joseph Jonsson x2 , Nick Pageau, Niklas Johansson, Josef Ingman, Mikael Kurki
Södertälje: Marcus Fagerudd, Petter Hansson, Måns Lindbäck

Karlskrona fortsätter smyga med i toppen och är på fjärde plats i serien. I kväll besegrade de Södertälje i ett av de många målkalasen den allsvenska ishockeyn bjöd på. Södertäöje var på väg mot en häftig upphämtning när 1-4 blev 3-4, men i stället för en kvittering kunde Josef Ingman göra 5-3 och sen kom 6-3 från succéspelaren Axel Sundberg. Förstaårssenioren står på imponerande åtta mål under säsongsupptakten.

I slutminuterna kom också 7-3 i tom kasse.

Den här artikeln handlar om: