Sök
Pittsburgh

TREJDKNALLEN: Svensken tvingas byta klubb

Här är dagens stora spelarövergång i hockeyvärlden. Carl Hagelin lämnar Pittsburgh. Han är klar för Los Angeles. Tanner Pearson går motsatt väg.

Det har mumlats om att Pittsburgh vill göra en trejd. Jim Rutherford, klubbens general manager, har haft en tendens att göra det när spelargruppen behöver skakas om. Pittsburgh har haft en tung säsongsstart och ligger i botten av den östra konferensen. Nu har Rutherford agerat.

Han byter bort Carl Hagelin och plockar in Los Angeles Kings Tanner Pearson i en one for one-trejd. Hagelin har bara gjort 1+2 på 16 matcher under säsongen och är inne på det sista året på kontraktet och har en lönetaksträff på fyra miljoner dollar. Pearson har, å sin sida, två år kvar på sitt kontrakt efter den här säsongen och en lön på 3,75 miljoner dollar. Han har haft en ännu sämre säsong med en enda assistpoäng på 17 matcher som resultat.

VUNNIT STANLEY CUP

Sett över hela NHL-karriären har de båda närmast identiska poängsnitt. Hagelin ligger på 0,45 och Pearson på 0,44. Båda har också två Stanley Cup med det lag de nu byts bort ifrån. Hagelin har två och Pearson en.

Medan Pearson spelat hela sin NHL-karriär för Los Angeles har Hagelin varit runt en del. Han inledde i New York Rangers och var sedan i Anaheim en halv säsong innan det blivit spel i Pittsburgh i nästan tre år.

Nu tvingas han lämna en möjlig Stanley Cup-utmanare för spel i Los Angeles, vars närmaste framtid dömts ut av de flesta hocketyckare.
– Det här ger oss mer speed. Carl Hagelins främsta egenskap är hans fart och att hitta luckor och vi tror han kommer spela en stor roll hos oss när vi tittar framåt, säger general manager Rob Blake till Kings hemsida

 

Den här artikeln handlar om: