Sök
Christoffer Rifalk
Nyheter

Succémålvakten förlänger: ”Har fortsatt ta stora kliv”

Oskarshamn hade inte direkt det bästa målvaktsparet i allsvenskan på pappret, men på isen har de imponerat. Nu har de förlängt kontraktet med Christoffer Rifalk över två år till.
–  Det är något bra på gång här och jag är ser mycket framemot att få fortsätta här de kommande två åren, säger han själv.

Christoffer Rifalk kastades in i hetluften redan i slutet av förra säsongen när han plockades in från Piteå i februari. Det blev tio matcher i serien och ytterligare åtta i kvalet för målvakten, som fortsatt imponera den här hösten.

På nio matcher har han en räddningsprocent på 92 och släpper in 2,35 mål per match. Efter den starka säsongsstarten får han nu förlängt med ytterligare två säsonger.
– ”Riffe” har verkligen visat att han är en riktigt duktig målvakt och att förra säsongens avslutning inte var någon tillfällighet. Han har fortsatt att ta stora kliv och har alla förutsättningar för att vara en framgångsrik målvakt hos oss, säger sportchef Per Kenttä.

Tillsammans med junioren Adam Åhman har 22-åringen bildat HockeyAllsvenskans kanske bästa målvaktspar. Det har bidragit till att Oskarshamn toppar serien, nästan en tredjedel in på säsongen.
– Det känns kanonbra att krita på för två år till. Jag har kommit in väldigt bra i staden och allt runt omkring här, och laget och hela föreningen känns det lika bra med på alla sätt och vis. Det är något bra på gång här och jag är ser mycket framemot att få fortsätta här de kommande två åren, säger Kalixkillen.

Den här artikeln handlar om: