Sök
Nyheter

NHL:s två bästa kedjor möttes – då drog Landeskogs enhet längsta strået

Vilken kedja är egentligen bäst? Bostons eller Colorados? När de båda superformationerna möttes i natt var det i alla fall inget snack om saken. Då vann Avalanches trio överlägset.

När NHL:s bästa kedja diskuteras brukar Bostons trio med David Pastrnak, Patrice Bergeron och Brad Marchand ofta rankas i topp, med Coloradotrion Nathan MacKinnon, Mikkoe Rantanen och Gabriel Landeskog precis där bakom. När de båda superformationerna möttes i natt var dock Coolorados toppkedja klart bäst.

Redan efter tio minuter tog Coloradokedjan kommandot. Då hittade poängkungen Mikko Rantanen fram till lagkaptenen Gabriel Landeskog. Svensken gjorda inga misstag utan pricksköt in 1-0 via sitt tolfte mål i karriären.

Boston kvitterade genom den ostoppbara David Pastrnak. Han gjorde sitt 17:e mål på bara 18 matcher och sitt femte på de senaste tre framträdandena. Matchen var kvitterad, både mellan lagen och mellan toppkedjorna.

VANN MED 6-3 – DUBBELT UPP

Jake DeBrusk sköt sedan två mål, ett av dem framspelad av Pastrnak och Patrice Bergeron, och det var fördel både för Boston och för deras superkedja. Då vände allt. Först kom 3-2 från Rantanen, framspelad av MacKinnon. Sen kom 3-3 från Matt Calvert innan det var dags för MacKinnon själv att göra 4-3, framspelad av Rantanen. Colorados toppkedja hade tagit över showen.

Avalanche vann med 6-3 sedan Tyson Jost och Alexander Kerfoot också gjort mål. Två poäng till Colorado, mycket tack vare stjärnkedjans sex poäng, jämfört med de tre poäng Bostons motsvarighet stod för.

Den här artikeln handlar om: